Mag voucher niet aan dochter geven i.v.m. invaliditeit

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 februari 2021

Vorig jaar week vakantie geboekt in huisje in Nederland. Door Corona voucher gekregen. Nu heeft vrouw been verbrijzeld en kan voucher niet gebruikt worden en verloopt bijna. Mag hem niet aan dochter geven om te gebruiken. Alles is betaald.

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft vorig jaar een vakantiehuisje geboekt in Nederland. Vanwege het coronavirus ging dit niet door. U heeft toen een voucher gekregen. Uw vrouw heeft haar been verbrijzeld en u kunt daarom niet naar huis huisje. De voucher verloopt bijna. U mag de voucher niet aan uw dochter overdragen. U wilt weten wat u kunt doen.

In de eerste plaats wens ik uw vrouw een voorspoedig herstel toe. Erg vervelend dat u niet naar het vakantiehuisje kunt.

U kunt overwegen uw situatie aan de ondernemer uit te leggen. Mogelijk is omboeken naar een datum later dit jaar voor hem bespreekbaar

Is de voucher volgens de voorwaarden inderdaad niet overdraagbaar, en is de ondernemer hiertoe ook coulancehalve niet bereid, dan geldt de hoofdregel:  Als de voucher verloopt moet de ondernemer u het geld binnen redelijke termijn terugbetalen. Als redelijke termijn kunt u 14 dagen na het verlopen van de voucher aanhouden.

Meer informatie over vouchers, vindt u op onze website.