Is een IJsland vakantie in maart al te doen?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 januari 2021

In maart mogen we niet vliegen of wel??

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U wilt graag weten of u in maart al naar IJsland kunt reizen. 

Op dit moment is het advies om in ieder geval tot eind maart geen buitenlandse vakantie te plannen of maken. Het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft over IJsland vandaag het volgende aan:

Laatst gewijzigd op: 23-01-2021 | Nog steeds geldig op: 25-01-2021

Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het Covid-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Door inreisbeperkingen opgelegd aan reizigers uit Nederland is de kleur van het reisadvies ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Reis alleen naar IJsland als het noodzakelijk is. Alle reizigers hebben bij aankomst in IJsland de keuze tussen 14 dagen in quarantaine gaan of een dubbele Covid-testprocedure van 5-6 dagen. Als u vanuit IJsland terugkomt in Nederland hoeft u NIET in thuisquarantaine en hoeft u geen negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en sneltest uitslag te overleggen. Er is geen verhoogd risico op besmetting als u uit IJsland komt. Zie voor meer informatie de rubriek ‘Coronavirus’, ook voor inreisbeperkingen.

Hoewel IJsland voor ons op dit moment dus geen extra risico met zich meebrengt, zijn wij als Nederlandse toeristen wel een risico voor de mensen in IJsland. Vandaar dus een strenge quarantaine procedure. 

Houdt u voor de actuele stand van zaken het reisadvies voor IJsland in de gaten.