Camper vakantie

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 april 2021

Ik mag de camper van mijn schoonzoon gebruiken dit jaar en wil een rondreis door Frankrijk maken. Moet ik nu plaatsen (overnachtingen) reserveren of boeken en zijn er zaken waar ik vooral rekening meet moet houden?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt de camper van uw schoonzoon lenen en een rondreis door Frankrijk te maken. U vraagt zich af of u de overnachting vooraf moet reserveren en of er andere zaken zijn waar u rekening mee moet houden.

Op onze website hebben we een aantal veelgestelde vragen over corona en reizen geplaatst, waaronder de vraag: Ik wil graag naar het buitenland reizen. Is dat al mogelijk? Graag verwijs ik u naar het antwoord daarop.

De coronamaatregelen per land en de mogelijkheden om naar en door landen te reizen, kunt u vinden op de ANWB Reiswijzer Europa. Aangezien deze snel kunnen wijzigen, adviseer ik u de Reiswijzer vlak voor vertrek te raadplegen, evenals de reisadviezen van de rijksoverheid.  

Als u gaat reizen, lijkt het me verstandig de overnachtingen vooraf te reserveren. U kunt dan ook navragen of de ondernemer nog aanvullende maatregelen stelt vanwege het coronavirus.

Tot slot wijs ik u nog op de informatie op onze website over het lenen van een voertuig.