Vroegboekkorting reis Griekenland

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 21 december 2020

Ik zag een aantrekkelijke pakketreis met vroegboekkorting naar Griekenland voor aankomende zomer. Die overweeg ik te boeken. Ik begrijp natuurlijk dat het nog maar de vraag is of de reis ook zal doorgaan. Wat zijn dingen waar ik rekening mee moet houden?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een aantrekkelijke pakketreis met vroegboekkorting gezien en wilt weten waar u op moet letten.

Ik kan me voorstellen dat u graag een vakantie naar Griekenland in het vooruitzicht heeft. U kunt op zich boeken, maar houdt er rekening mee dat uw reis vanwege het coronavirus tegen die tijd toch niet kan doorgaan, of anders wordt dat u vooraf had gepland. Er kunnen ter plaatse reisadviezen of reisbeperkingen gelden. Misschien is een negatieve coronatest verplicht bij aankomst. Voorzieningen zoals restaurants of hotels kunnen dicht zijn.

Lees voordat u boekt de algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van de reisorganisatie goed door.

Zorg voor een reis- en annuleringsverzekering en kijk wat de verzekering dekt aan kosten, zoals extra verblijfskosten of kosten voor repatriëring. Check ook de dekking van uw ziektekostenverzekering.

Stel dat de reisorganisatie de reis annuleert, dan heeft u recht op geld terug. Annuleert u zelf, dan zijn de annuleringskosten voor eigen rekening. De annuleringsverzekering dekt in bepaalde gevallen deze kosten, maar meestal niet als er sprake is van corona.

Het reisadvies van onze overheid of de maatregelen ter plaatse kunnen ook wijzigen. Houdt dus steeds de actualiteiten in de gaten. In ANWB Reiswijzer vindt u de coronamaatregelen per land.