Toeristenbelasting

Vraag gesteld door A.H. Bertholee op 03 september 2020

Wij zouden met 29 personen een weekend naar Terschelling gaan. Ivm Corona hebben er 18 afgezegd. Ik heb toeristenbelasting betaald voor 29 personen. Heb ik recht op teruggave voor die 18 afzeggingen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of u recht heeft op restitutie van een deel van de betaalde toeristenbelasting nu 18 van de 29 personen het weekendje Terschelling heeft geannuleerd.

Toeristenbelasting Terschelling

De gemeenteraad heeft op 29-10-2019 het tarief voor 2020 vastgesteld op € 1,74 per persoon per overnachting van 4 jaar en ouder. Het tarief voor de dag van aankomst is vastgesteld op € 1,74 per persoon van 12 jaar en ouder.
 
Indien u voor vrijstelling van toeristenbelasting in aanmerking komt (bijvoorbeeld voor werkbezoek naar het eiland) dan zal de logiesverstrekker u geen toeristenbelasting in rekening brengen. Dit moet u wel vooraf aan de logiesverstrekker melden. De gemeente speelt geen rol bij de teruggave van toeristenbelasting.

Conclusie

De accommodatieverschaffer dient de door de hoofdboeker onverschuldigd betaalde toeristenbelasting voor de 18 personen te restitueren.