Seizoen plaats compensatie Corona

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 oktober 2020

Ik heb een vraag over onze seizoensplaats op een camping in Zeeland dit jaar.
Vanwege de coronabeperkingen konden wij 6 weken van de totaal 28 niet gebruik maken van onze seizoensplaats.

Is het billijk om de campingeigenaar te verzoeken om dit gemis te compenseren met het teruggeven van een deel van het seizoensstaangeld (dit is al voldaan voor de gehele periode van 28 weken) en dit bijv. te verrekenen met het te betalen bedrag aan electrisiteitskosten.

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft de seizoenplaats op de camping 6 weken niet kunnen gebruiken vanwege de coronabeperkingen. Uw vraag is of het billijk zou zijn om de campinghouder een deel van het stageld terug te vragen.

Als je een periode geen gebruik hebt kunnen maken van de plaats, is terugbetaling van een redelijk bedrag gerechtvaardigd. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de doorlopende vaste lasten van de camping ( zoals personeel, onderhoud) van de campingeigenaar. Ik raad u aan om met de ondernemer te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

Als de camping is aangesloten bij de Recron en als u er niet uitkomt met de ondernemer dan kunt u de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.

Meer informatie over het coronavirus en de gevolgen voor de vakantie en de camping en de Geschillencommissie Recreatie vindt u op onze website. Zie de volgende links:

Vakantie en camping in Nederland.
Stacaravan en uw rechten.