Onbemande tankstations Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 09 november 2020

Moet naar alle waarschijnlijkheid medio december naar Biarritz in Z-Frankrijk voor een dringende aangelegenheid. Vanwege besmettingsangst zal ik met de auto gaan, over de snelweg. Om zo min mogelijk contactmomenten te hebben zal ik in 1 keer doorrijden en tank dan het liefst bij onbemande benzinepompen ( al moet ik daarvoor even van de snelweg af). Had al begrepen dat er voldoende zijn in Frankrijk maar heb geen idee waar ongeveer. Nu is mijn vraag:  is er een site o.i.d. waar ik per regio of zone kan zien waar deze onbemande pompen zich bevinden?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U moet waarschijnlijk half december met de auto naar Biarritz voor een dringende aangelegenheid. U wilt zo min mogelijk contactmomenten en wil het liefst tanken bij onbemande benzinepompen. U vraagt zich af of er een website beschikbaar is waarop deze onbemande benzinepompen te vinden zijn.

Helaas is daar geen overzicht van. Maar ook in Frankrijk zullen kassamedewerkers corona-proof werken. Wel is er een website, waarop u meer informatie kunt vinden over tankstations in Frankrijk.

U zult het waarschijnlijk weten, maar Frankrijk heeft opnieuw een verlenging van de noodsituatie afgekondigd tot half januari 2021. Niet noodzakelijke reizen naar Frankrijk zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor reizen naar een tweede (vakantie) huis. U moet kunnen aantonen dat het om een noodzakelijke reis gaat. Als u gaat, is het raadzaam dan in elk geval de ‘verklaring van verplaatsing’ in te vullen en mee te nemen, en verder zoveel mogelijk bewijs van de noodzakelijkheid van uw reis. De verklaring van verplaatsing is te vinden op de ANWB Reiswijzer.  

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is momenteel oranje voor Frankrijk. Reist u naar een oranje gebied, dan wordt u dringend geadviseerd bij terugkeer 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Ook kan het reizen naar een oranje gebied gevolgen hebben voor de dekking van uw verzekering en de pechhulp aan uw auto.

De situatie door het coronavirus is zeer veranderlijk en de maatregelen kunnen elk moment worden aangescherpt. Ik adviseer u dan ook vlak voor vertrek de genoemde websites en het lokale nieuws te raadplegen.