Huisje afzeggen ivm corona

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 08 maart 2020

Als ik huisje geboekt heb bij particulier in noorditalie en aanbetaling gedaan en ik wil annuleren, krijg ik dan aanbetaling terug. Cq moet ik toch volledige huur huisje betalen? Particulier heeft geen verhuurvoor waarden.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft voor eind april een huisje geboekt bij een particulier in Noord-Italië. U heeft een aanbetaling gedaan. U wilt weten of u uw geld terugkrijgt als u annuleert.

Momenteel (10 maart) geldt voor delen van Noord-Italië een rood reisadvies en een oranje reisadvies voor de rest van Italië. Omdat de situatie in Italië zo snel verandert, is nu niet te zeggen hoe de situatie eind april zal zijn. Ik raad u aan om de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

Wanneer u nu annuleert, bent u in principe de volledige huur kwijt. Als u een annuleringsverzekering heeft, kijk dan in de polisvoorwaarden of de annulering onder de dekking valt, omdat u de accommodatie niet kunt bereiken. Valt het onder de dekking van deze verzekering, dan worden de kosten aan u terugbetaald. U kunt ook met de verhuurder contact opnemen en vragen naar de mogelijkheden. Misschien kunnen de kosten worden gedeeld of kunt u aanbieden om later in het jaar het huisje te huren.

Op onze website staat meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor vakantiereizen.