Tolbadge kenteken wijzigen

Vraag gesteld door W.E. Schoneveld op 20 oktober 2019

U wilt uw tolbadge aan een ander kenteken koppelen.

En het antwoord op Expert Platform: Indien je een ander voertuig wilt gebruiken, dien je het kenteken te wijzigen. Dit kan in je persoonlijke AREA account.

Nu wilde ik zelf ook een ander kenteken koppelen aan de badge, maar krijg geen mogelijkheid te zien om het kenteken te wijzigen. Wel allerlei andere persoonlijke gegevens, maar het kenteken wordt nergens (meer) genoemd! Hoe nu te wijzigen?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt uw tolbadge aan een ander kenteken koppelen en hebt gelezen dat u dit kan wijzigen in uw persoonlijke AREA account.

U ziet echter in uw persoonlijke AREA account geen mogelijkheid om het kenteken zelf te wijzigen.
 

Mogelijk heeft u alleen een tolbagde voor Frankrijk. Die is namelijk  niet kenteken gebonden. Indien u in het bezit bent van deze tolbadge, hoeft u  dus niets te doen.

De tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal en de tolbadge Frankrijk/Spanje/Portugal/Italië zijn wél kenteken gebonden. U dient dan wel het kenteken in uw persoonlijke AREA account te wijzigen. Hoe dat werkt vindt u op onze website bij op de veel gestelde vragen over de tolbagde  “Moet ik bij gebruik van een andere auto (bijv. huurauto of nieuwe auto").