Geld terug van de camping?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 augustus 2019

Nadat wij bij de receptie voor drie nachten een plaats hebben betaald kwamen wij op de plaats aan en die was niet naar wens. Zowel de camping als de plaats waren niet wat wij verwachtten (oa te kleine plaatsen) en derhalve wilden we i.p.v. 3, 2 nachten blijven. De receptie geeft echter geen geld terug. Hebben wij ‘een poot om op te staan’ om alsnog het geld terug te eisen?

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een plaats op een camping direct bij de receptie voor 3 nachten betaald. Toen u daarna op de plaats arriveerde, was deze niet naar wens. U wilt 1 nacht annuleren en vraagt of u geld terug kunt krijgen.

De camping staat in zijn recht om u die ene nacht niet terug te betalen. U heeft zonder vooraf de plaats gezien te hebben betaald. De camping heeft aan zijn verplichting voldaan, namelijk een plaats op de camping aan u ter beschikking te stellen. U hebt vóór betaling de mogelijkheid gehad - of u had daar om kunnen vragen - om de plaats eerst te inspecteren. Dat de plaats tegenvalt en u één nacht eerder wilde vertrekken, komt voor uw rekening.