Eco sticker Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 augustus 2019

Heb op 9 augustus een eco sticker bij Air Quality Certificate voor Frankrijk besteld en betaald, maar deze is nog steeds niet ontvangen. Bij navraag krijg ik steeds dat het in behandeling is. Was gezegd dat het 1 week zou duren.
Weet u iets van een vertraging?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft op 9 augustus 2019 een Franse milieusticker besteld. Het zou een week duren maar u heeft de sticker nog steeds niet ontvangen.

Wij hebben geen signalen ontvangen over vertraging. Volgens onze informatie kan de levertijd circa 10 werkdagen bedragen. De levering kan online gevolgd worden door op de website van de Franse overheid te klikken op 'Tracking my application' of 'Suivre ma demande'.

Binnen 4 uur na de bestelling, heeft u als het goed is, een bevestiging van de bestelling per e-mail ontvangen. Ongeveer 24 uur daarna volgt de factuur. Op de factuur staat een afbeelding van de milieusticker en kan tijdelijk gebruikt worden als bewijs bij een eventuele controle door de politie. Hopelijk ontvangt u de sticker snel. Mocht u de sticker nog niet hebben ontvangen voor vertrek, dan adviseer ik u in elk geval de factuur mee te nemen.    

Meer informatie over de milieusticker in Frankrijk vindt u op onze website.