Boete uit Italië

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 08 oktober 2019

Deze zomer hebben wij een auto gehuurd in Rome en zijn daar twee dagen in Romen geweest met de Auto. Nu hebben wij drie bekeuringen gekregen om dat wij daar blijk baar niet mochten rijden. Nu heeft de verhuurder van de auto ons hier van op de hoogte gesteld en ons een document doorgemailt van de verkeershandhaver. Nu is ons niet duidelijk of dit de bekeuring is of dat wij de bekeuring thuisgestuurd krijgen? Nergens vind ik een iban nr om te betalen, maar wel een waarschuwing dat er binnen 5 dagen betaald moet worden anders word het bekeur bedrag verhoogd.

Ik kan de italiaanse text namelijk niet lezen. Wat nu? Ik wil gewoon betalen maar weet niet hoe? En ben bang dat het nu flink gaat oplopen hoe langer ik wacht. 

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

 

U heeft deze zomer een auto gehuurd in Rome. Via de verhuurder heeft u drie bekeuringen ontvangen wegens het rijden in een autoluwe zone.
U wilt weten of u de boetes moet betalen of dat u kunt wachten tot u ze krijgt thuisgestuurd. .

U kunt wachten tot u de boetes per post thuis ontvangt.

Omdat de overtredingen met een huurauto zijn begaan schrijven de bevoegde autoriteiten allereerst de autoverhuurder aan. Vervolgens krijgt de huurder van de autoverhuurder een bericht dat u (een) overtreding(en) begaan heeft met de betreffende huurauto. Zij sturen de NAW-gegevens van  de huurder dan door naar de Italiaanse autoriteiten, waarna de huurder de officiële boete per post thuis ontvangt.  

Meestal brengt de verhuurder administratiekosten bij de huurder in rekening voor de administratieve handelingen die hij heeft moeten verrichten om uw gegevens aan de bevoegde autoriteiten kenbaar te maken. Dit staat over het algemeen in de algemene voorwaarden van de autoverhuurder.

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.