Reizen rondom zwarte zaterdagen

Vraag gesteld door S. de Goede op 01 juli 2019

Ik ben benieuwd of jullie ons reisadvies kunnen geven. Wij gaan in de zomervakantie naar een camping in Frankrijk vlakbij Pornic. Nu kunnen we daar op zaterdag 10 augustus aankomen. We twijfelen of we vrijdag 9 augustus gaan rijden, ergens overnachten en zaterdag 10 augustus het laatste stuk. Of dat we op zaterdag 10 augustus gaan rijden, ergens overnachten en zondag 11 augustus aankomen. Waar doen we qua reisdrukte het beste aan? En welke vertrektijden zijn het slimst?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Dat is altijd een lastige afweging. Ik heb het even nagekeken en dat bewuste weekend (10 augustus) is een van de 'zwarte zaterdagen' dus wilt u inderdaad niet rijden...of stilstaan...

Er zijn veel mensen die dan 's nachts gaan rijden (vrijdagnacht) of inderdaad een dag later aankomen (zondag, maar ik denk dat het op de zondag ook druk zal zijn.

Op de zondag hebt u in ieder geval geen last van vrachtverkeer. Dat is namelijk verboden:
In Frankrijk geldt een rijverbod voor vrachtwagens met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 7,5 ton vanaf zaterdag 22.00 uur tot en met zondag 22.00 uur. Het verbod geldt voor het gehele wegennet in Frankrijk.

Mijn advies is om de zaterdag te vermijden, en of 's nachts te rijden (vrijdag) of op de zondag.