Reisverzekering

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 01 augustus 2019

Mijn reis op maandag afgezegd vanwege overlijden man van vriendin ik kreeg 75% vergoed.   
woensdag erop zou ik vertrekken doch dinsdag ervoor ging ik door mijn knie en kon niet meer lopen. kreeg een verklaring van knmg dat ik nu zelf de oorzaak ben dat ik niet op vakantie kan. De verzekering blijft bij uitkering van 75%. Is dit juist ?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U hebt 8 dagen voor vertrek uw reis geannuleerd vanwege een overlijden. Eén dag voor vertrek bent u door uw knie gegaan en kunt u niet meer lopen, hierdoor bent u nu zelf ook een oorzaak waardoor u niet op reis kunt. Echter de verzekering blijft bij een uitkering van 75%. U vraagt zich af of dit juist is.

De reden van annuleren is niet van belang voor de hoogte van de vergoeding. Van belang is het moment van annuleren. Indien u hebt geboekt volgens de ANVR voorwaarden dan bent u gehouden bij annulering tussen de 14e en de 5e dag voor vertrek 75% van de reissom te betalen. Dit gedeelte dat u alsnog niet te betalen wordt vergoed door de reisverzekering. De 25% van de reissom die u niet hoeft te betalen wordt dan dus ook niet vergoed.


Ook als u niet bij een ANVR aangesloten reisbureau hebt geboekt kan een verzekeraar soortgelijke voorwaarden hanteren. Ik raad u aan dit na te gaan in de polisvoorwaarden.

Meer informatie over het annuleren van een reis, vindt u op onze website.