Paspoort verloren

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 03 juli 2019

Zaterdag 29 juni 2019, paspoort verloren langs snelweg A29 Rouen-Amiens, bij aire Croixroult. Niet teruggevonden. Intussen in ben ik Nederland aangekomen.Voor nieuw paspoort wordt gezorgd. Wat kan ik doen om eventueel misbruik te voorkomen?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

Zaterdag 29 juni 2019 bent u uw paspoort verloren langs snelweg A29 Rouen-Amiens. U heeft intussen bij uw gemeente een nieuw paspoort aangevraagd. U wilt weten wat u moet doen om eventueel misbruik te voorkomen.

Wat vervelend dat u uw paspoort bent verloren.
Ik neem aan dat u een verklaring van vermissing van het paspoort bij uw gemeente heeft afgelegd, omdat dit nodig is om een nieuw paspoort aan te vragen. Om fraude van uw oude paspoort te voorkomen, is het verstandig uw verloren reisdocument zo snel mogelijk te laten registreren. Dit kan bij uw gemeente of bij de politie.

Meer informatie over kwijtgeraakt paspoort  of identiteitsfraude vindt u op de website van de Rijksoverheid. Verder staan er op de website van de politie een aantal tips voor het geval u bang bent slachtoffer te worden van identiteitsfraude.