UK fire regulations

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 juni 2019

Wij hopen deze zomer met twee kinderen naar Engeland op vakantie te gaan met twee kleine tenten 2 x 3 mtr en daarboven een tarp tegen zon en regen. Nu hebben we drie campings geboekt, zonder problemen. Alleen bij de vierde en meteen ook de laatste camping hebben we problemen met boeken, omdat men zegt dat er 6 mtr ruimte tussen de tenten moet zitten en er ook geen tarp tussen de tenten mag zitten, vanwege de " UK fire regulations ". We zouden dan twee pitches moeten huren, en de tarp niet mogen gebruiken. Bij andere campings niets van gehoord, we hebben ook gewoon bevestigingen ontvangen waar hierover niets vermeld stond. Verder ook bij vrienden en bekenden geen info of herkenning van het probleem. Klinkt deze regelgeving bekend in de oren en zo ja kunnen we hier bij de andere campings ook problemen mee krijgen, ondanks dat hier vooraf niets over is gemeld?
We zijn benieuwd naar uw reactie.

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt deze zomer in Engeland kamperen met twee kleine tenten en een tarp daarboven tegen zon en regen. Bij drie campings heeft u geboekt, bij de vierde heeft u problemen met het boeken omdat er o.g.v.  richtlijnen ter zake van de brandveiligheid bepaalde ruimte tussen de tenten moet zitten en er geen tarp gebruikt mak worden. U vraagt zich af of wij bekend zijn met de regelgeving.

Er is in Groot-Brittannië regelgeving t.a.v. de brandveiligheid op campings

De exacte inhoud van de betreffende regelgeving is ons niet bekend. Mogelijk kan het Brits Verkeersbureau u antwoord geven op welke eisen er op het gebied van brandveiligheid gelden op Britse campings. Los daarvan kan een campingeigenaar is zijn algemene voorwaarden zelf bepalen onder welke voorwaarden de campeerplekken gehuurd kunnen worden.