Tijdelijke milieuzones Frankrijk

Vraag gesteld door Afwennink op 11 juni 2019

Wij hebben een oude diesel camper van 1990 en willen daarmee naar de Franse kust. Een flink aantal gebieden KAN een tijdelijke milieu zone worden ingesteld en mag ik dus niet door met onze camper. Vraag 1: hoe groot is de kans dat dergelijke tijdelijke zone in het voorseizoen wordt ingesteld?
2e vraag: stel dat ik een camping in een tijdelijke milieu zone heb geboekt en tijdens mijn verblijf wordt de milieu zone actief vanwege te hoge smog. Moet ik dan wachten tot de zone weer wordt vrijgegeven, of moet ik voor die tijd vertrekken? Ze moeten het, dacht ik,  een avond van te voren kenbaar maken.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U wilt weten wat de kans is dat in het voorseizoen een tijdelijke milieuzone in Frankrijk wordt ingesteld. Daarnaast wilt u weten of u dan mag rijden in uw dieselcamper.

Een tijdelijke (regionale) milieuzone kan worden ingesteld, wanneer er sprake is van (langdurige) extreme luchtvervuiling en smog. Het is moeilijk te voorspellen wanneer hiervan sprake is. Als er geen sprake is van kunt u in dat gebied zonder sticker eijden.

Wanneer zo'n milieuzone wordt ingesteld, wordt dit aangekondigd via matrixborden boven de weg, radio, televisie en internet en het wordt aangekondigd in het weerbericht. Het verkeer wordt dan omgeleid.

Informatie over de luchtkwaliteit per regio is hier te vinden. Uitgebreide informatie over de milieuzones in Frankrijk vindt u op onze website.

Let op: per 1 juli 2019 veranderen de regels m.b.t. de milieuzone in Parijs en de daarbij behorende boulevard périphérique. Kijk voor de actuele stand van zaken in onze Landeninformatie/Frankrijk bij Lage-emissiezone Parijs.