Factuur voor vakantie (mobilehome) ineens verhoogd door camping

Vraag gesteld door M. Meester op 21 mei 2019

Wij hebben in februari 3 weken vakantie geboekt voor een mobile home op camping Le Roussillionnais in Argeles sur Mer (voor de periode 15 juni t/m 6 juli 2019). De aanbetaling in februari direct gedaan, restant afgelopen week. Wij ontvingen een bevestiging met "facture soldee".  Vervolgens ontvingen wij  ineens een aanvullende factuur van ruim 500 euro nog te betalen. Camping erkent haar fout. Zij zeggen per abuis een extra korting te hebben gegeven, wat niet de bedoeling was. Wij hebben destijds naar eer en geweten geboekt en houden uiteraard vast aan de eerste factuur. Maar camping houdt vol dat wij, ondanks hun fout, moeten bijbetalen. Ik heb alle mailcorrespondentie. Wat kunnen wij doen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

In februari 2019 heeft u via de website van een Franse camping een stacaravan gehuurd voor een periode van drie weken. De boeking is na aanbetaling van 20% van de huursom door de camping bevestigd. Conform afspraak heeft u vier weken voor aankomst het resterende gedeelte van de huursom overgemaakt. De camping heeft nadien ontvangst van de volledige huursom bevestigd. Kort erna ontving u een e-mail van de camping met het bericht dat bij de boeking per abuis een extra korting is toebedeeld. Camping verlangt nu een bijbetaling van €500,-. U vraagt zich af wat uw rechtspositie is.

Nakoming eisen
Mijns inziens is er een rechtsgeldige huurovereenkomst tot stand gekomen, derhalve dient de camping haar verplichtingen uit de overeenkomst na te komen tegen de reeds volledig door u betaalde huursom. 

ECC
In het geval de camping in haar standpunt volhardt, dan raad ik u aan uw eventueel beschikbare rechtsbijstand in te schakelen. Andere mogelijkheid is om de hulp in te roepen van het Europees Consumenten Centrum (ECC; voor grensoverschrijdende consumentengeschillen). Voor deze dienstverlening zijn geen kosten verschuldigd.

Meer informatie over het Europees Consumenten Centrum vindt u op de website van het ECC.