Esta aanvragen voor een geadopteerd kind

Vraag gesteld door H. Ringenaldus op 29 mei 2019

Ik wil een Esta voor mijn dochter invullen. Zij is geboren in 2001 in China en naar Nederland gekomen toen zij 11 maanden oud was. Zij heeft toen een Chinees paspoort gekregen om naar Nederland te kunnen reizen. In Nederland hebben we zodra het mogelijk was een Nederlands paspoort aangevraagd.

Moet ik bij de ESTA aanvraag nu invullen dat zij een Chinees paspoort heeft gehad (paspoortnummer Unknown) en moet ik invullen dat zij een Chinees staatsburgerschap heeft gehad?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt een ESTA voor uw dochter invullen. Uw dochter is in 2001 in China geboren en ze heeft een Chinees paspoort gehad.

U wilt weten hoe u dit moet invullen bij de aanvraag voor de ESTA (de elektronische reisvergunning voor de Verenigde Staten) via esta.cbp.dhs.gov.
Voor het antwoord op uw vraag adviseer ik u het telefonisch contactcenter van de Amerikaanse overheidsinstantie. Dat is + 1-202-325-5120.
Ook kunt u navraag doen bij de Visumcentrale. Zij kunnen de ESTA voor u aanvragen, maar daar zijn wel extra kosten aan verbonden.

Andere informatie over reisdocumenten voor de Verenigde Staten vindt u op onze website.