Volkswagen klassieker toegestaan in LEZ Engeland?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 april 2019

Wij zijn van plan komende zomer met een gehuurde Volkswagen bus uit 1978 te kamperen in Engeland. De bus rijdt op benzine. Het kenteken weten we niet omdat het om een gehuurde bus gaat. Nu hebben we een camping bij Londen gevonden die in een Low Emission Zone ligt. Op de Engelse website over de LEZ vinden wij tegenstrijdige informatie.
Onze vraag is: Moeten wij de bus voor we op vakantie gaan registeren? En zo ja; hoe werkt dit? Het lukt ons al niet een buitenlandse postcode in te voeren en we hebben wij niet de beschikking over het kentekenbewijs omdat het een huurcamper betreft.
Of is het misschien verstandiger op zoek te gaan naar een andere camping die niet in een LEZ zone ligt?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt of u de gehuurde Volkswagen bus vooraf voor de LEZ moet registreren.

Voertuigen waarvoor LEZ van toepassing is moeten uiterlijk 2 weken voor het binnenrijden van de milieuzone aangemeld worden bij Transport for London. Ik raad u aan contact op te nemen met de verhuurmaatschappij om te vragen of zij van te voren het kenteken kunnen doorgeven. De boetes voor het niet registeren, kunnen hoog oplopen.

Indien u het kenteken niet kunt achterhalen, is het wellicht verstandiger om een camping buiten de LEZ te zoeken en met het openbaar vervoer verder te reizen indien u Londen wilt bezoeken. Heeft u al geboekt bij de camping dan moet u wel rekening houden met eventuele annuleringskosten die de campingeigenaar in rekening kan brengen.

Meer informatie over de LEZ vindt u in onze landeninformatie.