Uitlijning NOK na aanrijding van achteren?

Vraag gesteld door B. Tyka op 25 maart 2019

Ik heb aanrijding gehad waar van achteren ben geraakt en vervolgens door ben gedrukt tegen de voorganger. Schade achter was meer dan aan de voorkant. Auto was door schade hersteller gemaakt. Tijdens een onderhoudsbeurt later vertelde de garage me dat de uitlijning van de auto (voor maar vooral achter) niet goed was. Ik heb niet zwaar stoep geraakt of iets dergelijks dus gaf ik dit door aan verzekering als gevolg schade. De achterbanden waren aan de zijkanten compleet versleten.

Dit is reactie van de expert van de verzkering: "De expert is van mening dat gelet op de richting van de aanrijding en de aard van de beschadigingen het technisch gezien niet mogelijk is dat door de aanrijding de afstelling van de wielophanging veranderd is. Er is tijdens de aanrijding geen rechtstreeks contact geweest met de wielen van het voertuig. Bij beschadigingen van deze aard is het niet gebruikelijk om het voertuig uit te lijnen. De afgesleten banden zijn niet een gevolg van de aanrijding". 

Heeft het zin een second opinion te vragen of heb ik toch een ander probleem?

Antwoord van Henny

ANWB Expert

De achterbanden van uw auto zijn versleten aan de zijkanten. Omdat u onlangs een aanrijding heeft gehad, en u dacht dat het om een gevolgschade ging, heeft u de expert benaderd. De expert is van mening dat deze slijtage niets met de aanrijding te maken heeft.
Uw vraag is of het zin heeft een second opinion te vragen.

Ik raad u aan eerst de schadehersteller te vragen naar zijn mening. Als de schadehersteller het met u eens is, dan kan hij contact opnemen met de expert en dit met hem bespreken. 

Als de schadehersteller het eens is met de expert dan lijkt het mij niet zinvol om een second opinion te vragen.