Drukte UK ivm Brexit

Vraag gesteld door Jasper op 25 april 2019

Ik lees in div. engelse berichten over de vakantieplannen vd britten, dat grote groepen ivm brexit-onzekerheid overwegen in eigen land te blijven voor vakantie. Aangezien wij in juli naar zuid-engeland willen, vrees ik enorme druktes hierdoor. Hebben jullie signalen of dit daadwerkelijk zo is? En wat zijn sowieso de drukste weken  ivm engelse schoolvakantie?

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U vraagt of wij signalen hebben ontvangen dat veel Britten in eigen land vakantie zullen houden in verband met een mogelijke Brexit. Daarnaast wilt u weten wat de drukste vakantieweken in Engeland zijn vanwege de schoolvakanties aldaar.

Het is ons niet bekend dat veel Britten in eigen land hun vakantie zullen doorbrengen vanwege de onzekerheid over Brexit. Meer informatie over een mogelijke Brexit vindt u op onze website. Meer informatie over vakantie in Engeland kunt u lezen op de website Visit Britain.

In Engeland kent men geen verplichte vakantiedata. Er zijn wel richtlijnen volgens welke de periode van de schoolvakantie ligt tussen half juli en eind augustus. Op onze landeninformatie vindt u een overzicht van de Engelse vakantieperiode.