Verhoging tarief warm water sanitair gebouw camping

Vraag gesteld door Jennnifer op 30 april 2018

Ik heb een staancaravan op een camping in Udenhout. Nu douche ik altijd in het sanitair gebouw van de camping. Hiervoor was het bedrag 0.12cent per minuut (in sept heb ik ook een inschrijfformulier gehad voor 2018 waarin dit ook vermeld staat). Nu hebben ze het tarief ineens verhoogd naar 0.30cent per minuut. Zonder mail/ brief oid om dit te laten weten + in de douche staat ook nog het oude tarief. Nu geven hun aan dat ze dit gewoon kunnen maken, ook omdat ze al jaren niet omhoog zijn gegaan. Mijn vraag is wat mijn recht hierin is? Een verhoging oke maar bijna 3x zo veel lijkt me wel veel ineens. Graag hoor ik van jullie.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een stacaravan en maakt altijd gebruik van de douche in het sanitairgebouw op de camping. U betaalde daarvoor 12 cent per minuut en nu moet u opeens 30 cent per minuut. U vraag wat uw recht is.

In september vorig jaar heeft u een inschrijfformulier gekregen waarop een bedrag van 12 cent per minuut staat. Doorgaans staat in de algemene voorwaarden of op het contract vermeld wanneer de campingeigenaar de tarieven mag verhogen. Als er in die voorwaarden staat dat hij tussentijds mag verhogen, dan kunt u hieraan niets doen.

Staat er niets in over tussentijdse verhogingen, dan is hij in principe gehouden aan de prijs die bij het aangaan van het contract is vermeld.In dat geval kunt u alsnog een klacht bij de ondernemer indienen. Komt er geen oplossing en het is een Recron-camping, dan kunt u overwegen uw klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Recreatie.