verhoging stageld camping

Vraag gesteld door marian123 op 02 januari 2019

vorig jaar (2018) betaalden we voor 6 weken kamperen op de Flaasbloem in Chaam € 865. Dit jaar (2019)word dat maar liefst € 1486,-. Dit is € 621,- meer, mag dat zomaar? Op de camping is niets veranderd/verbeterd, wat deze prijsstijging aannemelijk maakt.

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft vorig jaar voor zes weken kamperen op de camping Flaasbloem in Chaam € 865 betaald. Dit jaar moet u € 1421 betalen. U wilt weten of een dergelijke prijsverhoging is toegestaan.

Camping Faasbloem is aangesloten bij de Recron. In dit geval zijn de ‘Recron voorwaarden voor toeristische plaatsen’ van toepassing. U gaat de overeenkomst aan voor een bepaalde periode ( in uw geval zes weken), waarna de overeenkomst eindigt. Bij het aangaan van een nieuwe overeenkomst staat het de ondernemer vrij zijn prijs te verhogen. U kunt hier dus juridisch gezien niets tegen doen. Aangezien het om een forse prijsverhoging gaat, kunt u overwegen contact op te nemen met de ondernemer en te vragen wat de reden is dat een dergelijke verhoging heeft plaatsgevonden.

Meer informatie over de toeristische kampeerplaats vindt u op onze website.