LEZ London na april 2019

Vraag gesteld door T. Tromp op 10 februari 2019

Juni 2019 willen we naar de UK op vakantie. Bezoek aan London staat in principe ook op het lijstje. Echter, de regels voor de LEZ zijn mij niet helemaal duidelijk. Vanaf 8-4-2019 worden deze nl. aangescherpt. Kunt u ons duidelijkheid verschaffen of we met onze camper binnen de LEZ willen kamperen/rijden. De volgende info heb ik gekopieerd van Internet:

"Vanaf 8 april 2019 wordt de Euronorm opgetrokken naar Euro-6 voertuigen/. Alle voertuigen lager dan Euro-6 betalen dan deze 100 BP per dag"

Onze camper valt in de Euro 5 classificatie en valt in de gewichtsklasse tot 3500 kg. Betekend het nu dat we ook de 100 BP per dag moeten betalen binnen de LEZ of is alleen registratie voldoende? Het gaat me dus om de regeling na de aanscherping in april.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de veranderingen per 8 april 2019 omtrent de Ultra Low Emission Zone voor een bezoek aan Londen.

Als uw voertuig vanaf de genoemde datum niet voldoet aan de ULEZ-normen, moet u een dagelijkse vergoeding betalen om binnen het gebied te reizen. 

De ULEZ-normen:

  • Euro 3 voor motorfietsen, bromfietsen, gemotoriseerde driewielers en vierwielers
  • Euro 4 voor benzineauto 's, busjes, minibussen en andere speciale voertuigen
  • Euro 6 voor dieselauto 's, bestelwagens, minibussen en andere speciale voertuigen
  • Euro VI voor zware voertuigen inclusief vrachtwagens en andere gespecialiseerde voertuigen van meer dan 3,5T en bussen en touringcars van meer dan 5T.
     

De dagelijkse kosten zijn:

  • £ 12,50 voor voertuigen onder 3,5 ton zoals auto's, motorfietsen en bestelwagens.
  • £ 100 voor voertuigen van meer dan 3,5 ton zoals vrachtwagens, en voor bussen / touringcars die meer dan 5 ton wegen.

Uw Euro 5 camper valt in de gewichtsklasse tot 3,5 ton en is een bedrag van £ 12,50 van toepassing. Dit is wat men op de website van Londen hierover communiceert.