Krokusvakantie

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 januari 2019

Jarenlang zijn we naar Zwitserland gegaan voor onze wintersport. Met inmiddels naar school gaande kinderen, gaan we voor het eerst naar Oostenrijk. We vertrekken op vrijdag 15 februari en overwegen te overnachten rond München. Wat is de verwachting voor zaterdagochtend qua drukte en tijdstip van drukte tussen München en Salzburg en de route richting Zell am See. Hebben jullie hier zicht op/advies qua tijdstip om te vertrekken?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U gaat op vrijdag 15 februari op wintersport naar Oostenrijk en overweegt te overnachten rond München. U wilt weten wat de verkeersdrukteverwachting voor zaterdagochtend is tussen München en Salzburg.   

In Duitsland hebben bijna alle scholen een week wintervakantie in de periode van zaterdag 2 februari tot en met zondag 10 maart. De zaterdagen zijn het drukst. De drukte begint al vroeg, want rond 08.00 uur staan de eerste files er al. Pas na 16.00 uur wordt het minder druk. Vooral de laatste week van genoemde periode verwacht de ANWB drukte op de zaterdagen 2 en 9 maart. Dan hebben Beieren en Baden Württemberg vrij, dat is in de carnavalsweek.

Knelpunten zijn:

  • A3 Frankfurt - Würzburg - Neurenberg, bij Würzburg en Neurenberg.
  • A5 Karlsruhe - Bazel, bij Karlsruhe, Heidelberg en Weil am Rhein.
  • A7 Würzburg - Füssen, tussen Kempten en Füssen.
  • A8 KarlsruheStuttgartMünchen - Salzburg, tussen Stuttgart en Ulm, tussen Günzburg (bij Ulm) en Augsburg en tussen München en Salzburg.
  • A9 Neurenberg - München, tussen Ingolstadt en München

Voor actuele verkeersinformatie in het buitenland en de Verkeersdruktekalenders buitenland verwijs ik u naar onze website.