Camping trekt zijn mondelinge prijsafspraak in

Vraag gesteld door Rinne op 22 december 2018

Goedendag,

Wij staan al geruime tijd op een camping (Recron). De camping heeft ons een mondelinge afspraak gedaan, dat wij op de campingplek (wisselveld), volgend jaar het seizoenstarief mogen betalen. Dit ipv losse tarieven, om het hele seizoen te betalen (toezegging aan een aantal mensen).
De camping neemt nu zijn woorden terug, en geeft aan dat wij de plek alleen in losse delen kunnen boeken. Dit zou ons ruim € 1200,00 meer moeten gaan kosten (in het verleden kregen we extra korting, dit geven ze nu ook niet meer).
Heb op de aanbetaling die wij hebben gedaan, wel schriftelijk met pen de omschrijving seizoenplaats staan.
Mag de camping dit zomaar doen, ze hebben mondeling toezegging gedaan. Het seizoensbedrag hebben we al betaald als aanbetaling.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

De campingbeheerder heeft met u mondeling afgesproken dat u voor uw campingplek op het wisselveld het seizoenstarief mag betalen. U heeft het seizoensbedrag al betaald. De campingbeheerder heeft nu op de toezegging ingetrokken. U kunt de plek alleen in losse delen boeken. U wilt weten of deze intrekking geldig is.

In principe kunt u de campingbeheerder houden aan zijn mondelinge toezegging om alleen het seizoenstarief te betalen. U moet echter bewijzen dat die mondelinge toezegging inderdaad is gedaan. Wanneer de campingbeheerder de betaling met de omschrijving 'seizoensplaats' heeft geaccepteerd, kunt u dit als bewijs gebruiken. U zou ook aan de andere personen aan wie de toezegging is gedaan, kunnen vragen voor u te getuigen.

Mocht u er met de campingbeheerder niet uitkomen, dan kunt u het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie. Meer informatie vind u op de site van de geschillencommissies.

Meer informatie over het boeken van een campingplaats vindt u op onze website.***

Reactie van Rinne:

Heel erg bedankt voor uw reactie, hier hebben we zeker wat aan.