Autovakantie Nieuw Zeeland, wegenwacht?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 21 februari 2019

Ik ben een reis aan het plannen naar Nieuw Zeeland. Daar willen we waarschijnlijk niet kiezen voor het huren van een auto, maar gezien de lengte van de reis (3 maanden) overwegen om een busje te kopen en weer terug te verkopen (hier zijn bedrijven voor en op dit vlak hebben we het uitzoekwerk al gedaan).

Waar we graag over zouden willen vragen is of jullie ervaring/advies hebben over hoe het daar met wegenwacht zit. Stel dat ons busje kapot gaat, dan willen we graag zo snel mogelijk weer op weg zijn. En als het busje total loss raakt, willen we graag met een ander busje verder kunnen.

Zijn jullie in de positie om een suggestie te doen (dit hoeft van ons geen officiëel advies of garanties te zijn, gewoon een zoekrichting) over hoe we dit aan moeten pakken. Kent de ANWB een soortgelijke club in Nieuw Zeeland? Zijn er bedrijven in Nederland of daar waar we zouden kunnen verzekeren in het geval dat onze auto total loss gaat door onze eigen schuld? We hopen dat jullie hier misschien ons de goede kant op kunnen helpen.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U wilt een reis van 3 maanden door Nieuw-Zeeland maken. U wilt daar een busje kopen. U vraagt of daar een Wegenwacht-service  is en welke autoverzekeringen u nodig zou hebben. U kunt het beste hierover advies vragen aan de ANWB zusterclub in Nieuw-Zeeland.

De contactgegevens zijn:
The New Zealand Automobile Association
P.O. box 5,
Auckland 1140
email: info@aa.co.nz
telefoonnummer van het contact centre: +64 9 9668688.

Meer informatie over Nieuw-Zeeland kunt u lezen op onze landeninformatie.