onduidelijkheid op de ANWB website milieusticker Frankrijk

Vraag gesteld door stokstaartje op 15 oktober 2018

ik vind het volgende op de ANWB website
Overtreding van de wet- en regelgeving (zoals geen geldige sticker, sticker niet op de juiste plaats aangebracht, sticker niet leesbaar) kan leiden tot een rijverbod voor het voertuig en een boete van € 68 bij betaling binnen 45 dagen (of eventueel € 45 bij onmiddellijke betaling ter plekke) en kan oplopen tot € 450.
Advies: ga je naar Frankrijk en komt je voertuig in aanmerking voor een certificat qualité de l’air, bestel er dan een, voor de prijs van nog geen 5 euro hoef je het niet te laten.

verder op op de site staat:
Let op:
Bestel de sticker op tijd, de levertijd kan circa 10 werkdagen bedragen. Binnen 4 uur wordt een bevestiging van de bestelling per e-mail verstuurd. Dan volgt de factuur met per e-mail binnen ongeveer 24 uur. Op de factuur staat een afbeelding van het certificat qualité de l'air en kan tijdelijk gebruikt worden als bewijs bij een eventuele controle door de politie. De levering kan online gevolgd worden door te klikken op 'Tracking my application' of 'Suivre ma demande'.

mijn vraag is nu: is de orderbevestiging nu wel of niet een bewijs dat ik een sticker heb mbt een boete. of krijg ik een boete als ik geen daadwerkelijke sticker op mijn auto ruit heb.

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

De levertijd van de Franse milieusticker kan circa 10 dagen bedragen. U wilt weten, indien u de sticker nog niet ontvangen heeft voordat u naar een Franse milieuzone afreist, of de orderbevestiging/factuur als bewijs kan dienen.

Ja. De orderbevestiging/factuur die u per email ontvangt als u de milieusticker bestelt, kan - als u de sticker niet tijdig voor uw vertrek heeft ontvangen- als bewijs dienen bij een eventuele controle door de politie. Als u in een Franse milieuzone parkeert, adviseren wij de ontvangstbevestiging/factuur van buiten goed zichtbaar (aan de bijrijderszijde) onder de voorruit te plaatsen.