Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

19 expert vragen

 1. Toeristenbelasting versus visum Turkije

  Gevraagd op 5 maart 2020

  Ik heb een visum aangeschaft voor Turkije voordat bekend werd dat dit niet meer nodig is. Nu hoorde ik dat er voortaan in plaats van een visum toeristenbelasting geheven gaat worden. Kan ik door het tonen van mijn visum vrijstelling krijgen van toeristenbelasting.

 2. Visum Turkije

  Gevraagd op 25 februari 2020

  Is er een refund voor reeds aangevraagde visa voor Turkije.

 3. Visum Turkije

  Gevraagd op 25 februari 2020

  Wij hebben op 20 februari een visum aangevraagd voor Turkije via reisbureau. Op dezelfde dag wordt via de pers bekend dat de visumplicht miv 2 maart opgeheven wordt. Is het terecht dat wij toch moeten betalen.

 4. Mag ik Turkije voor 2 weken verlaten en mijn auto daar laten staan?

  Gevraagd op 16 september 2019

  Ik ben met de auto naar Turkije gereden en heb deze hier laten invoeren op NL kenteken. (Auto staat in de parkeergarage van Istanboel airport) Nu wil ik met een vriend doorvliegen naar Cyprus. Het is mij verteld dat ik niet zonder mijn auto Turkije mag verlaten doordat deze op mijn naam staat. Wat zijn hier de exacte regels voor en wat kan ik het beste doen?

 5. Adblue in Turkije

  Gevraagd op 5 augustus 2019

  Waar is Adblue verkrijgbaar in Turkije?

 6. Vakantie Turkije

  Gevraagd op 15 juli 2019

  We hebben nu een probleem vwb een ID-kaart  < 180 dagen en mogelijk een probleem om Turkije in te komen. Consulaat geeft aan dat als e-visa aanvraag lukt dit voldoende is. Zekerheid hebben we niet. Graag de problemen voor anderen voorkomen!!

 7. Moet mijn machtiging voor het uitlenen van mijn auto worden gelegaliseerd?

  Gevraagd op 10 juli 2019

  Ik leen mijn auto uit aan een kennis. Hij is een Duitser van Turkse komaf. Hij gaat 3 weken met deze auto op vakantie naar Turkije. Ik wil met hem een machtiging ondertekenen zoals ik die heb gedownload op jullie website. Moet deze machtiging worden gelegaliseerd voor zijn verblijf met deze auto in Turkije?

 8. Rijden naar Turkije

  Gevraagd op 21 februari 2019

  Ik wil deze zomer naar Turkije rijden voor een vakantie met de auto. Ik lees dat je vignet nodig heb voor bepaalde landen. Is dat daadwerkelijk echt nodig of kan je ook contant of met een pas of creditcard betalen bij tolwegen? Wat kan ik het beste doen? En zijn er andere dingen die ik moet weten als ik met auto op vakantie naar Turkije ga?

 9. wat heb ik allemaal nodig als ik mijn de auto naar turkije ga qua vignetten en dergelijke. en kan ik dat allemaal bij de anwb bestellen

  Gevraagd op 21 december 2018

  Ik ga volgend jaar met de auto naar turkije. nou wil ik graag weten wat ik daar allemaal voor nodig heb, en of ik dat bij de anwb kan krijgen?

 10. Auto met kenteken voor buitenlanders in Turkije

  Gevraagd op 18 oktober 2018

  Wij hebben in Turkije een auto met een kenteken voor buitenlanders (MA t/m MZ). Full casco verzekerd. Mag een Turkse vriend met uiteraard rijbewijs deze auto besturen als wij ook in d...