Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

66 expert vragen

 1. Stuurbekrachtiging oude auto

  Gevraagd op 30 juli 2020

  Bij max. wielstand slipt de aandrijfriem van de stuurbekrachtiging. Komt dit omdat in de max. stand de pomp zwaarder loopt?

 2. Controle lamp elektro-hydraulische stuurbekrachtiging

  Gevraagd op 2 juni 2020

  De controlelamp v/d elektro-hydraulische stuurbekrachtiging brandt soms tijdens het rijden. Bij het sturen heb ik meer kracht nodig. Wat is er aan de hand?

 3. Stuurbekrachtiging

  Gevraagd op 28 mei 2020

  Is er nog te sturen als de bekrachtiging van mijn Skoda Fabia uitvalt? Zo ja, hoe zwaar is dat?

 4. Auto rijdt nooit rechtuit

  Gevraagd op 13 mei 2020

  Toen ik mijn auto kocht, trok deze naar rechts. De autodealer heeft dit aangepakt en ik merk verschil. Het valt me echter op dat de auto nooit rechtuit weet te rijden zodra ik mijn stuur loslaat. Graag hoor ik of dit een probleem is.

 5. Eps melding Opel Meriva

  Gevraagd op 29 januari 2020

  Onze opel meriva heeft problemen met de eps . Lampje flikkert op relais ratelt en heb geen stuurbekrachtiging meer . Naar garage geweest hebben ze een soort veer vervangen. Helaas geen resultaat. Ze kunnen geen storing vinden. Zijn nu bij Bosch car service geweest . Daar konden ze wel de storing vinden code c1510 . Ze hadden verder in het geheugen gekeken Nu zegt onze garage dat ze de storing alleen kunnen zien als het lampje smorgens brand ,dat we regelrecht naar hun toe moeten gaan en de auto niet uitzetten. Zodat hunnie ook de code kunnen lezen. Wij weten nu niet meer wat te doen de extra kosten van onafhankelijke onderzoek hebben wij ook al betaald . We worden volgens mij niet geloofd . We hebben nog steeds garantie.

 6. Wegvallen stuurbekrachtiging

  Gevraagd op 13 december 2019

  Ik heb een Chevrolet Captiva gekocht, 2006, 2.4 benzine. In een bocht viel de stuurbekrachtiging weg. Ik kon de auto weer starten en het probleem was weg. De garage constateerde dat de accu slecht was maar dat de accu het probleem waarschijnlijk oplost. Maar stel dat de auto ineens onbestuurbaar wordt, wat is jullie visie hierop?

 7. Afschrijftermijn stuurhuis Ford Focus

  Gevraagd op 16 september 2019

 8. Het sturen direct

  Gevraagd op 7 juli 2019

  Sinds kort in bezit van een Suzuki SX4 1.6 kenteken X-XXX-X uit 2011. Bij het rijden op een rechte weg en vooral met een caravan en zijwind ondervind ik bij het corrigeren wel dat auto direkt reageert maar het uit een soort dood punt moet komen (woordelijk beetje lastig uit te leggen).Is dit normaal en is daar wat aan te doen

 9. Stuur probleem Suzuki Swift 2004-2010

  Gevraagd op 6 april 2019

  Ik was van plan een Suzuki Swift automaat uit de 2004-2010 reeks te kopen. Echter de 2 Swifts waar ik een proefrit mee heb gereden hadden allebei last van zwaar sturen en niet (vanzelf) in de middenstand terug komen. Dit is een bekend probleem, zie https://www.anwb.nl/experts/auto/79/suzuki-swift-stuur-problemen. Bent u er bekend mee of dit soort problemen ook bij nieuwere series van de Swift voorkomen?

 10. Stuurbekrachtigingsvloeistof PSF-3 alternatief

  Gevraagd op 1 april 2019

  Ik heb een Hyundai Getz uit 2005 (1.3i) en wil zelf de stuurbekrachtigingsvloeistof vervangen. volgens de autohandleiding moet ik PSF-3 autmatische transmissievloeistof gebruiken, alleen deze is nergens meer te koop. wat is een goed alternatief voor deze vloeistof om te gebruiken voor mijn stuurbekrachtiging die mijn pomp/systeem niet beschadigd?