Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

16 expert vragen

 1. Overnachting

  Gevraagd op 3 februari 2020

  Heeft u tips voor overnachtingsadres op onze route Duitsland-Oostenrijk (Battholomaeberg)?

 2. Aanbetaling accommodatie Oostenrijk

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Afgelopen zaterdag 10 Aug via Booking.com een accomodatie geboekt in Oostenrijk voor de 4e week van Januari 2020. Ik wist via de site dat ik bij de afsluiting van de boeking 50% moest aanbetalen, dus daar was ik mee bekend, hoewel ik het nog een flinke aanbetaling vind (Eur 610).

 3. Timmelsjoch

  Gevraagd op 31 mei 2019

  Wegens veel sneeuwval gaat de pas over het Timmelsjoch pas in de loop van de komende week open. Maar als de pas open is, heb ik dan misschien sneeuwkettingen nodig?

 4. Großglockner Hoogalpenstraat

  Gevraagd op 11 april 2019

  Geen idee of ik bij jullie aan het juiste adres ben, maar ik kreeg een signaal ter verbetering van mijn schoonvader. Hij gaat samen met mijn schoonmoeder begin mei naar Oostenrijk met de camper. De reis voert hen over de Großglockner Hoogalpenstraat. Hun website geeft aan dat, onder andere, de ANWB en ADAC korting geven op een ticket voor die tocht. Maar zowel de ANWB site als de winkelmedewerkers op het hoofdkantoor konden daar niets over vinden in de systemen. Kan die eventuele korting geverifieerd worden?

 5. Vakantie busreis stromende regen kapotte ruitenwisser

  Gevraagd op 10 april 2019

  Afgelopen voorjaar was ik met mijn zoon op skivakantie in Oostenrijk (inclusief busreis van en naar Nederland). Op de terugweg gingen de ruitenwissers kapot. We zijn toen gestopt bij een tankstation in Duitsland, maar het lukte de buschauffeurs niet om de ruitenwissers aan de praat te krijgen. De buschauffeurs gaven aan dat wachten op pechhulp te veel vertraging zou opleveren en besloten door te rijden. Toen het weer flink begon te regenen, verzochten passagiers om te wachten bij een tankstation (het zicht was namelijk zeer slecht). De buschauffeurs gaven hier geen gehoor aan en bleven zonder werkende ruitenwissers door de regen rijden. De afstand die nog afgelegd moest worden naar Nederland was zo'n 250 km. Wat had ik op dit moment kunnen doen als passagier? Ik voelde me namelijk niet veilig. Als ik was uitgestapt in Duitsland, had ik dan via mijn verzekering vervangend vervoer kunnen regelen? Had ik de politie kunnen/moeten inlichten? Of had ik gewoon een dutje moeten gaan doen op hoop van zegen?

 6. Beste route naar Toscane met caravan over Oostenrijk

  Gevraagd op 28 maart 2019

  Wij gaan voor de eerste keer met de caravan op vakantie. Graag willen we de beste route naar Toscane weten via Oostenrijk. Eventuele tips waar we op moeten letten stellen we zeer op prijs.

 7. Kosten geldopname Oostenrijk

  Gevraagd op 14 maart 2019

  In Oostenrijk betaal ik bij geldopname rond tussen 1,50 en 4,95 aan kosten voor opname. Oostenrijkers zelf betalen niet voor de geldopname. Dan mag het toch ook niet aan mij berekend worden? Ik hoor graag.

 8. Maximum snelheid Umweltzone Oostenrijk elektrische auto

  Gevraagd op 9 maart 2019

  Er zijn berichten in de media dat je met een elektrische auto in Oostenrijk de snelheidsbeperkingen vanwege een (IGL) milieuzone mogen worden genegeerd en je op de snelweg dus wel 130 km per uur mag rijden. ​​​​​​​ Klopt dit? En zijn hier nog bijzonderheden aan verbonden?

 9. Skihelm verplicht in Oostenrijk?

  Gevraagd op 29 januari 2019

  Ik hoorde dat er verschillende regels zijn in verschillende landen. Ik wil graag weten of de skihelm in Oostenrijk alleen voor kinderen verplicht is of ook voor volwassenen?

 10. Krokusvakantie

  Gevraagd op 27 januari 2019

  Jarenlang zijn we naar Zwitserland gegaan voor onze wintersport. Met inmiddels naar school gaande kinderen, gaan we voor het eerst naar Oostenrijk. We vertrekken op vrijdag 15 februari en overwegen te overnachten rond München. Wat is de verwachting voor zaterdagochtend qua drukte en tijdstip van drukte tussen München en Salzburg en de route richting Zell am See. Hebben jullie hier zicht op/advies qua tijdstip om te vertrekken?