Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

59 expert vragen

 1. Onterechte boete

  Gevraagd op 29 januari 2020

  Ik heb een boete gekregen uit Oostenrijk op mijn kenteken maar ik ben daar nooit geweest. Heb gebeld naar die instanties maar word opgehangen.

 2. Boete uit Oostenrijk

  Gevraagd op 10 oktober 2019

  Met mijn leaseauto van de zaak heb ik een verkeersovertreding begaan in Oostenrijk. De leasemij. krijgt nu een schrijven uit Oostenrijk met het verzoek op te geven wie er in heeft gereden of wie inlichtingen zou kunnen verstrekken daarover. Echter: in de hele brief staat niet om welke verkeersovertreding het gaat.

 3. Moet ik liegen of fantaseren?

  Gevraagd op 13 september 2019

  De kentekenhouder is verplicht om binnen twee weken na ontvangst van de bekeuring de gegevens van de bestuurder ten tijde van de overtreding te verstrekken. Laat de kentekenhouder dit na, dan riskeert hij een boete van maximaal € 5.000.

 4. Passagier op een fiets in Oostenrijk

  Gevraagd op 5 september 2019

  Gisteren heb ik een boete gekregen omdat mijn vriendin bij mij achterop zat. Volgens de agent was dit niet toegestaan en moest ik een boete betalen van 30 euro. Volgens jullie site is dit echter wel toegestaan: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/informatie/verkeersregels/fiets wie heeft er gelijk? En hoe ga ik in beroep. Ik ben namelijk ook niet gewezen op dr cautie dus mijn rechten zijn geschonden. Ik neem aan dat Oostenrijks het EVRM niet negeert?

 5. Bezwaar bekeuring Oostenrijk

  Gevraagd op 31 augustus 2019

  Ik had in Oostenrijk een ongeval gehad  en voordat ik al uit mijn auto gestapt was stond de politie naast mij en heeft hij mij toen bekeurd omdat ik niet snel genoeg de politie ingelicht had, 150 euro was de schade. Nog voordat ik uitgestapt was kreeg ik de bekeuring. Nu 2 maanden later krijg ik daar een brief over en met een optie om bezwaar aan te dienen.

 6. Aanbetaling accommodatie Oostenrijk

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Afgelopen zaterdag 10 Aug via Booking.com een accomodatie geboekt in Oostenrijk voor de 4e week van Januari 2020. Ik wist via de site dat ik bij de afsluiting van de boeking 50% moest aanbetalen, dus daar was ik mee bekend, hoewel ik het nog een flinke aanbetaling vind (Eur 610).

 7. Boete (anonymverfugung) Oostenrijk betalen?

  Gevraagd op 5 augustus 2019

 8. Met auto langere tijd in Oostenrijk

  Gevraagd op 17 juli 2019

  Mijn zoon gaat voor zijn studie 5 maanden naar Oostenrijk. Ik heb hem aangeboden om mijn auto mee te nemen. Mag hij 5 maanden met mijn Nederlandse auto daar rijden? Hij gaat er niet werken, enkel studeren.

 9. Flitspaalmelding Google Maps Duitsland/Oostenrijk

  Gevraagd op 16 juli 2019

  Sinds kort heeft Google ook flitspaalmelding. Weet hoe dat is geregeld in Duitsland en Oostenrijk? Want daar is dit verboden. Oh ja, kunt u mij zeggen hoe die melding, waar nodig, uitgezet kan worden?

 10. Tol Gobox in Oostenrijk

  Gevraagd op 14 juli 2019

  Ik werd aangehouden op tolweg omdat ik volgens de abtenaar geen bewijs had dat mijn camper euro 6 was. Dit terwijl ik bij het kopen van Gobox mijn kenteken (Rs498f) heb laten zien? Dit kenteken heb ik ook aan de abtenaar laten zien, maar daar had hij niets mee te maken! Deze heer was niet al te vriendelijke. Kan ik dat bedrag nog terug vorderen.