Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

75 expert vragen

 1. Mag tijdens het rijden in de camper de gasfles open staan?

  Gevraagd op 16 mei 2020

  Mag tijdens het rijden in de camper de gasfles open staan? Dit om tijdens het rijden de boiler te laten opwarmen. Wat geeft de wet in Nederland en in het buitenland aan?

 2. Zijn er regels/normen voor het afpersen v/d gasinstallatie in een toer/stacaravan of camper?

  Gevraagd op 16 mei 2020

  Men vertelde mij dat de gasinstallatie 1 keer per 2 jaar gecontroleerd moet worden met een leidingbreuktest, 1 Bar met de hoofdkranen gesloten en een lektest, 150 mBar met de hoofdkranen open en de toestelkranen gesloten. Klopt dat of moet het anders?

 3. Gasfles informatie

  Gevraagd op 30 april 2020

  Ik heb nog een oude groene gasfles, 6,9 kg - 2023, en heb gehoord dat deze eruit gaan. Is dit zo. Kan ik deze al niet meer omruilen.

 4. Gaskeuring G607

  Gevraagd op 22 april 2020

  Ik kreeg zojuist een schrijven van mijn campingbeheerder dat gasinstallaties van kampeermiddelen moeten voldoen aan een gaskeuring G607. Is dit nu nog verplicht.

 5. Gasfleszekering

  Gevraagd op 2 april 2020

  U biedt een gasfleszekering aan. Treedt deze zekering ook in werking als de fles leeg is.

 6. Keuring g607

  Gevraagd op 10 maart 2020

  Voldoet een g607 keuring voor gasdamptank of lpg tank aan nederlandse normen. Dit voor gaspit en verwarming voor camper.

 7. Lpg gas

  Gevraagd op 27 februari 2020

  Wij koken op lpg gas in onze camper. We hebben de verplichte vulnippel aan de buitenkant, en de gasflessen zijn speciale flessen die geschikt zijn voor lpg. Nu staan ze vast met spanbanden, wat volgens onze dealer in orde is voor heel Europa behalve Duitsland en Oostenrijk. Kunt u mij zeggen of dit klopt.

 8. Gasflessen

  Gevraagd op 26 januari 2020

  Op pag. 13 van de KCK nr.02 staat onder de rubriek "FB" een vraag en antwoordt over het bewaren van gasflessen. Deze mogen niet in de caravan stalling tezamen met de caravan maar uit het antwoordt blijkt dat deze ook niet in de kelderbox opgeslagen mogen worden. Waar zouden deze (vaak halfvolle flessen) dan opgeslagen moeten worden? Uw vraag en antwoordt in de rubriek "experts" geven daar ook geen uitsluitsel over. Waarom is dat niet duidelijker dan dit FB bericht.

 9. Elektrische gas afsluiter

  Gevraagd op 27 juni 2019

  Ik heb 2 jaar geleden een elektrische gasklep gekocht om eenvoudiger en dus veiliger mijn (camping)gas te kunnen afsluiten. Dit las ik ergens in een artikel van de ANWB. Kort geleden ontdekte ik dat die klep best warm wordt, ik kan hem nog net vastpakken dus dat zal zo’n 60 graden zijn. Er loopt ook een continue stroom van 0,6 á 0,9 ampère als de klep openstaat. Voorheen heb ik dit nooit gecontroleerd omdat ik geen idee had dat dit heet kon worden. Is dat normaal? Het voelt gek dat een afsluiter best heet wordt namelijk. Maar misschien is dit heel normaal. Ik kan niet even langs de leverancier want mijn boot ligt in Frankrijk. Wel heb ik ze (Gearge Kniest) een mail gestuurd. Hun leverancier antwoordde dat in de driejaarlijkse inspectie(?) wel aan het licht zou komen wat er aan de hand is. Wonderlijk antwoord wat mij betreft. Ik wil gewoon weten of het nú veilig is en of het normaal is. Ik hoop dat jullie mij afdoende antwoord kunnen geven. ​​​​​​​Het gaat om onderstaande afsluiter. https://www.georgekniest.nl/catalogus/scheeps-techniek/koken-en-gas/gas-aansluitingen/afstandbediening-gasfles-12v/

 10. Gasfles een dag in de auto

  Gevraagd op 6 mei 2019

  Kan ik een gasfles een dag in mijn auto laten staan? Het kan warm worden in mijn auto.