Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

14 expert vragen

 1. Koppelingspedaal

  Gevraagd op 11 mei 2020

  Ik rijd in een Ford C Max 1.6 Ecoboost. Mijn koppelingspedaal komt soms niet terug en blijft ingedrukt staan. De garage zegt dat er een afdichting en de turbo vervangen moet worden. Is dat niet raar bij een kilometerstand van 86.000 km.

 2. Technisch mankement

  Gevraagd op 10 mei 2020

  Ik heb een Ford Courier Tourneo Courier 1.0 Titanium uit 2016 met 52000 km. Net buiten de garantie is de O-ring distributiedekselring stuk en lekt de auto koelvloeistof. De reparatie hiervan kost 1061 euro incl. btw. Mijn garage biedt 20 procent coulance. Ik lees dat dit een veelvoorkomend euvel is bij deze motoren die ook in de Ford Fiesta zitten. Wat zijn de mogelijkheden om deze schade elders te claimen.

 3. Defect waterpomp

  Gevraagd op 8 mei 2020

  Onze ford kuga is bijna 3 jaar oud en heeft 40.000 km gereden. Bij een grote beurt is een defect gevonden bij de waterpomp. Kosten: bijna 900 euro. Garage zegt dat wij geen aanspraak kunnen maken op garantie, omdat deze is verlopen en wij geen garantie hebben bijgekocht. Hoe lang kan ik verwachten dat een waterpomp meegaat.

 4. Automotor kapot

  Gevraagd op 23 maart 2020

  Vorig jaar hebben we van een Ford dealer voor een Ford Focus Ecoboost gekocht, bouwjaar 2015. Hiervan is de motor kapot gegaan. Wat kunnen wij van de garage verwachten.

 5. Koppeling

  Gevraagd op 11 maart 2020

  De ford focus die ik op 16-03-2018 gekocht heb is begin 2019 teruggeroepen ivm koppelingsproblemen. Niets bijzonders geconstateerd. Echter in december was schakelen bijna onmogelijk. Bericht gekregen dat de hele koppeling vervangen moest worden. Graag advies.

 6. Dynamo 2e keer stuk bij auto van 7 jaar oud, kan dit zomaar?

  Gevraagd op 14 februari 2020

  Ca 2,5 jaar geleden kochten wij onze Ford Focus station met half jaar garantie. Via een bedrijf Alphabet in Amsterdam als goed onderhouden lease auto. Net na het half jaar garantie bleek de dynamo stuk.

 7. O-ring lekkage koelsysteem Ford Fiesta

  Gevraagd op 31 oktober 2019

  Ik heb een ford fiesta uit 2013, nu is er lekkage bij een o-ring van het koelsysteem achter de distributie. Deze ring kost ongeveer 3 euro, maar om deze te vervangen moet volgens mijn ford garage de hele auto uit elkaar gehaald worden. duurt een hele dag, geschatte kosten 900 euro. klopt dit? Is er geen betere (goedkopere) oplossing?

 8. Zonder enige vorm van waarschuwing is mijn motorblok gescheurd

  Gevraagd op 9 juli 2019

  Vorig jaar mei kochten wij een Ford Focus van 4 jaar oud, bij een garage, omdat je nu eenmaal niet verrast wil worden.110.000km.  3 cilinder ECO bouwjaar 2014. 4 weken geleden stopte de auto ermee en dus de ANWB erbij gehaald. die kon het euvel niet vinden, maar kreeg hem toch aan de praat, waardoor ik toch naar huis kon rijden. Wij hebben hem toen naar de garage gesleept, waar naar wij het foute bericht kregen dat het heel veel geld ging kosten. Hij zei dat hij het vaker had gehoord van deze soort auto's.  Toen de auto gerepareerd was,  vertelde hij nog dat in de nieuwe motoren wat aanpassingen waren gedaan, wat bij mij verteld dat deze motoren kinderziektes hebben en dat ik mij een proefkonijn voel. Ford is dus in gebreken gebleven, maar ook de garage. Alleen ik moet er voor boeten. Hoe kon ik weten dat er iets fout zat in de motor, niets maar dan ook echt niets gaf ook maar enige vorm van waarschuwing. Wat kan ik doen om mijn recht te halen, ik voel mij echt benadeeld.

 9. Verborgen gebreken Ford C Max

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Een maand of 4 geleden heb ik een auto gekocht, occasion, Ford C Max, a 10,500,-. Enkele weken geleden is de motor kapot gegaan door bevriezing van een onderdeel, waardoor de oliedruk wegviel, er geen toevoer meer was naar de motor en deze zonder olie gereden heeft. Het rode olielampje ging aan/uit. Brandde niet de gehele tijd. Plm 2/3 km gereden terwijl het lampje de ene keer een paar meter aan was, dan weer uit. Uiteindelijk bleef het aan. Daarmee een meter of 500 naar een vriend gereden en vanaf daar is de auto uiteindelijk door de ANWB weggesleept.

 10. Auto voor onderhoudsbeurt en geconstateerd dat er koelvloeistof lekt. Afspraak gemaakt voor reparatie maar twijfel over juiste constatering.

  Gevraagd op 2 januari 2019

  Auto, ford focus, december 2014, moest voor onderhoud en APK. Bij vraag of er nog op speciale zaken moest worden gelet, heb ik aangegeven dat ik vond dat de motor wel veel lawaai maak...