Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

32 expert vragen

 1. Prijsverschil EV's Nederland/België

  Gevraagd op 31 december 2019

  Waar komen de grote prijsverschillen vandaan tussen elektrische auto's in Nederland en België/Duitsland? Bij de 208 e zit er bijna 5000 euro verschil bij exact dezelfde auto. Hoe zit het met garantie en onderhoud als ik zo'n auto bijvoorbeeld in België aanschaf maar hier in Nederland wil laten onderhouden?

 2. Tolgeld Frankrijk elektrische auto

  Gevraagd op 27 november 2019

  Kan ik voor een Nederlandse elektrische auto een tolbadge voor Frankrijk krijgen met vrijstelling van tolgeld?

 3. Diesel vs elektrisch

  Gevraagd op 25 november 2019

  Ik heb een Skoda Octavia 2ltr diesel (2006). Hoeveel goedkoper is het om over te gaan naar een elektrische auto? Ik rijd nu 30.000 km/jr.

 4. BTW tarief voor elektrisch laden in EU

  Gevraagd op 11 november 2019

  Welk BTW tarief geldt voor gebruik van een laadpas van een Duitse laadpasuitgever voor het laden in verschillende landen in de EU? Soms wordt het Duitse tarief van 19% berekend voor laden in Frankrijk en België maar in een andere factuur het Franse tarief van 20% voor het laden in Frankrijk en 21% voor het laden in België.

 5. Aanschaf elektrische auto

  Gevraagd op 30 september 2019

  Ik zou willen weten hoe het nu komt met de wegenbelasting van de elektrische auto. Wij zouden die graag aan willen schaffen maar die auto zijn een stuk zwaarder dan onze benzine auto. Dus dan gaan onze maandelijkse kosten ook omhoog. Is eigenlijk best onduidelijk hoe het nu gaat komen. Of gaat het straks net als met de hybride auto eerst niks dan volle pont betalen. Dat motiveert ons natuurlijk niet om die stap nogmaals te nemen.

 6. Tolgeld voor elektrische auto in Frankrijk?

  Gevraagd op 7 juli 2019

  Mijn vraag is of ik tolgeld moet betalen met een 100% elektrische auto.

 7. Elektrisch rijden van NL naar Italië

  Gevraagd op 5 juli 2019

  Sinds kort rijden we volledig elektrisch in een Hyundai Kona. Nu gaan we in augustus met de auto op vakantie naar Italië en uiteraard willen we dit graag doen  met de Kona.

 8. Benzine of hybride?

  Gevraagd op 26 juni 2019

 9. BTW op elektrische auto

  Gevraagd op 25 juni 2019

  Hoeveel btw betaal ik op elektrische auto

 10. Elektrische bestelauto grijs kenteken ombouwen naar geel kenteken

  Gevraagd op 15 juni 2019

  Ik heb pas een elektrische bedrijfsbus gekocht met 2 zitplaatsen. Het zou makkelijk zijn als ik een achterbank had om meer mensen mee te kunnen nemen. Aangezien het een volledig elektrische auto is rust er geen BPM op. Wat gaan de kosten worden bij ombouw op het gebied van bpm? Bijtelling van 4% heb ik al. Alvast dank.