Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

5 expert vragen

 1. Visum voor Cuba?

  Gevraagd op 7 februari 2020

  Op 12 maart 2020 vlieg ik naar Miami. Met een kennis vaar ik vervolgens aan boord van zijn catamaran langs de Florida Keys. Daarna wordt de oversteek gemaakt naar Cuba. Voor Amerika heb ik reeds een Esta die geldig is tot maart 2021. Welk visum heb ik nodig voor Cuba.

 2. Paspoort Cuba

  Gevraagd op 27 oktober 2019

  Een aantal weken geleden heb ik de vraag gesteld over de geldigheid van mijn paspoort bij vertrek uit Cuba. Volgens de ANWB moet dit zijn tot en met de datum van vetrek, maar verder wordt overal aangegeven dat deze nog 6 maanden geldig moet zijn. Ik kreeg het standaard antwoord dat ook al te vinden is op de ANWB-site met een verwijzing naar de website van het consulaat van Cuba. Daar kan ik er echter helemaal niets over vinden en contact krijgen met het consulaat lukt ook niet. Hoe zijn jullie aan deze informatie gekomen en/of kunnen jullie mij meer duidelijkheid verschaffen?

 3. Visum Cuba

  Gevraagd op 11 februari 2019

  Ik hoorde dat in het vliegtuig naar Cuba elke passagier kosteloos een visumformulier aangeboden krijgt. Dit kan ter plekke ingevuld worden. Het zou dus voor een vakantieverblijf van 2-3 weken niet nodig zijn vooraf een visum aan te vragen bij de ambassade of een andere instantie. Klopt dit?

 4. de ANWB zegt dat je een ander visum nodig hebt als je naar Cuba reist via Mexico?

  Gevraagd op 21 februari 2018

  Het consulaat weet van niks. Kunt u uitsluitsel geven?

 5. Visum Cuba

  Gevraagd op 11 juli 2017

  Via Cubavisa.net kun je een blanco visum bestellen? Is dit veilig?