Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

6 expert vragen

 1. Gasinstallatie logboek voor Duitsland

  Gevraagd op 24 februari 2020

  Moet je als buitenlander een logboek over de 2 jaarlijkse controle van de gasinstallatie van je caravan/camper hebben en kunnen tonen als je op een Duitse camping wilt staan?

 2. Houtskoolbarbecue toegestaan Duitsland

  Gevraagd op 6 mei 2019

  Wij aan voor de eerste keer met een camper op pad en vroegen ons af of het op duitse campings toegestaan is om een houtskoolbarbecue te gebruiken? Ik heb gelezen dat het in Frankrijk niet mag.

 3. Mietvertrag camping

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Wij hebben een jaarplaats op een camping in Duitsland. ieder jaar, voor aanvang van het seizoen krijgen wij de rekening. En ieder jaar zit daar een "Mietvertrag"bij waarvan men vraagt deze te ondertekenen. Naast de vraag waarom wij ieder jaar dit opnieuw moeten doen zijn de twee bladen van het vertrag ingericht met zeer kleine letters en alleen in de Duitse taal gesteld, een lees taal die wij niet machtig zijn. Men verzoekt ons te willen ondertekenen voor aanvang van het seizoen. Op de camping staan vrij veel Nederlanders Mijn vraag aan u; moet men het contract ook in het Nederlands aanbieden, althans een vertaling er bij zodat wij kennis hebben van de inhoud en begrijpen waar wij voor gaan tekenen ieder jaar?

 4. camping bodensee

  Gevraagd op 1 juli 2017

  wat is een goede camping aan de bodensee?

 5. Kampeerdrukte Zwarte Woud Duitsland

  Gevraagd op 21 juni 2016

  Wij willen in de periode van 18 juli tot 7 augustus met de caravan naar het Zwarte Woud in Duitsland. We willen een rondreis maken zonder vooraf te reserveren. Drie dagen op de ene ca...

 6. Ik wil onze caravan Fendt 510 op een vaste staanplaats in Eifel verkopen. Via welk kanaal kan ik het beste en veilig adverteren?

  Gevraagd op 6 februari 2015

  De caravan staat op een vaste standplaats en heeft een dubbel winterdak. Dus het liefst willen wij deze verkopen op de staanplaats. Wat is de veiligste manier voor het adverteren en b...