Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

39 expert vragen

 1. Te laat terugsturen zeugenfragebogen

  Gevraagd op 16 maart 2020

  Mijn vriend heeft een zeugefragebogen te laat en nog niet teruggestuurd. Het gaat om 50 km te hard, dus rijverbod zit er wel in. Ik was de bestuurder en wil de strafpunten en het rijverbod op me nemen. Wat kan ik het beste doen?

 2. Bekeuring uit Italië

  Gevraagd op 7 februari 2020

  Ik heb bekeuring gekregen uit Italië, echter was ik op genoemd tijdstip/datum in Nederland, op de bekeuring staat geen kenteken geen merk en geen type genoemd, ook bij het over te maken bedrag staat geen kenmerk welke ik moet invullen bij de overschrijving. Hoe moet ik hiermee omgaan.

 3. THC in het bloed

  Gevraagd op 2 januari 2020

 4. Boete uit Italië

  Gevraagd op 8 oktober 2019

  Deze zomer hebben wij een auto gehuurd in Rome en zijn daar twee dagen in Romen geweest met de Auto. Nu hebben wij drie bekeuringen gekregen om dat wij daar blijk baar niet mochten rijden. Nu heeft de verhuurder van de auto ons hier van op de hoogte gesteld en ons een document doorgemailt van de verkeershandhaver.

 5. Boete bij pootjes caravan uitgesteld op een parkeerplaats in Frankrijk?

  Gevraagd op 27 augustus 2019

  Is het waar dat je een boete krijgt als je de pootjes van een caravan uitstelt op een parkeerplaats in Frankrijk?

 6. Boete uit Luxemburg, wat nu?

  Gevraagd op 5 juni 2019

  Afgelopen weekend ben ik met de motor wezen rijden in luxemburg. Nu blijkt dus dat ik geflitst ben op een provincialenweg na het inhalen van een auto (vermoed ik, geen foto aanwezig). Nu heb ik gisteren een aangetekende brief binnen gehad waarop staat dat ik 52km p/u te hard heb gereden, niet slim dus. In die brief zit een bewtisting formulier en een formulier waarop ik de reden van de overtreding kan invullen maar nergens wat ik er mee moet doen en waar ik het eventueel naar toe kan sturen. Hoe gaat dit in zijn werking?

 7. Boete Italië milieuzone

  Gevraagd op 25 april 2019

  Een vriend en ik zijn in 2016 in de stad Florence geweest, Nu zijn we daar in een hotel verbleven en we krijgen nu een boete omdat we in een milieu zone reden. Ik had mijn ouders hun auto meegenomen een Seat Ibiza uit 2013. De boete staat op hun naam terwijl ik de bestuurder was.

 8. Onterechte boete bij gehandicapten parkeerkaart in Spanje

  Gevraagd op 17 april 2019

  Kan de ANWB mij helpen bezwaar te maken tegen een onterechte boete bij gebruik van amerikaanse invalide parkeerkaart en betaalde parkeermeter in Malaga?

 9. Betaling van boete in Frankrijk teruggestort door verkeerde code

  Gevraagd op 25 februari 2019

  Ik heb een snelheidsboete gehad in Frankrijk en deze betaald. Helaas heb ik in plaats van het kenmerk van de transactie de BIC code ingevoerd. Hierdoor is de betaling niet doorgegaan. Nu krijg ik een verhoogde boete. Dit is een verhoging van 100 euro.

 10. Boete in Italië

  Gevraagd op 13 februari 2019

  In de zomer van 2015 ben ik in Italië, bij Venetië kennelijk 3 keer binnen een half uur beboet.omdat ik te hard heb gereden. Ik heb daarvan een schrijven ontvangen destijds in het Italiaans waar ik helemaal niets van begreep. Ik herkende mijn kenteken en een tijdstip. Maar ik zag geen bedrag en ook niet waar ik eventueel zou kunnen betalen,.als ik het eens zou zijn met de boetes. De boetes kwamen rechtstreeks van de politie in Venetië. Ik heb daar heen gebeld destijds om om opheldering te vragen. Hoe kon ik in zo'n korte tijd 3x geflitst zijn op dezelfde plek. En tevens geprobeerd duidelijk te.maken dat ik de brief niet snapte. Taaltechnisch was er een probleem en we kwamen er niet uit.