Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

163 expert vragen

 1. Verkeersboetes Zwitserland

  Gevraagd op 8 mei 2020

  Onlangs ontving ik een aantal verkeersboetes uit Zwitserland van afgelopen zomer. Dien ik ze te betalen? Ik wil de boetes negeren, ik vind de bedragen belachelijk. Ik kwam dit tegen op de site van anwb, klopt dit nog. Als ik niet betaal, wordt ik niet gedwongen mits ik Zwitserland betreed.

 2. Boete vanuit EPC PLC

  Gevraagd op 30 april 2020

  Op 22 augustus 2019 ben ik met de auto naar Hongarije gereden. Ik was vergeten vooraf een e-vignet via internet te kopen. Dit heb ik de volgende ochtend direct gedaan. Vandaag ontvang ik een boete van EPC PLC hierover. Zijn jullie bekend met deze partij en zijn zij gerechtigd namens anderen boetes op te leggen.

 3. Is het invullen van een vragenlijst conform §55 van de Duitse wet op de overtredingen verplicht? Ontvangen bij een snelheidsovertreding

  Gevraagd op 28 maart 2020

  Is het invullen van een vragenlijst conform de Duitse wet op de overtredingen verplicht? Op het antwoordformulier kan je reageren op de tenlastelegging en wordt informatie gevraagd over de bestuurder. Het staat de bestuurder vrij om ten aanzien van de beschuldiging te uiten of geen verklaring af te leggen.

 4. Benzine soort

  Gevraagd op 13 januari 2020

  Ik hoor veel verschillende informatie betreft benzine gebruik. Graag ontvang ik antwoord op de vraag: Welke benzine soort is beter om te gebruiken E5 of E10?

 5. Boete voor parkeren op invalideplaats

  Gevraagd op 20 december 2019

  Ik ben vanmiddag met mijn moeder van bijna 95 meegeweest om de nodige boodschappen voor Kerst in te kopen. Ik kan niet zeggen dat ze invalide is maar alles gaat wel wat moeizamer en trager en ze heeft extra tijd en ruimte nodig met in en uitstappen. Het was druk en bovendien regenachtig en ik heb de auto geparkeerd op een invalide parkeerplaats om het mijn moeder zo comfortabel mogelijk et maken. Maar ik heb geen kaart voor een invalideparkeerplaats. Toen we terugkwamen van boodschappen doen had ik een bekeuring van 380 Euro achter de ruitenwisser. Heeft het nog zin om dit aan te vechten? Voor dit geval met mijn moeder was het heel toepasselijk om gebruik te maken van de invalideparkeerplaats.

 6. Boete uit Italie nooit ontvangen

  Gevraagd op 19 december 2019

 7. Boete Italië

  Gevraagd op 5 december 2019

  Ook ik ben ten prooi gevallen aan de Italiaanse overheid. Ik heb veel brieven gelezen van andere leden met hetzelfde probleem. Alleen een antwoord op de vraag; wat te doen als de Italiaanse overheid geen bewijs kan overleggen dat ze de boete aangetekend hebben verstuurd? Volgens incasso bureau call2 collect is het bewijs zoekgeraakt. Moet ik dan het dubbele bedrag betalen omdat ik niet binnen 60 dagen heb betaald? Ik ben nl niet in de gelegenheid gesteld op tijd te betalen.

 8. Bekeuring te weinig profiel

  Gevraagd op 26 november 2019

  Op mijn auto heb ik winterbanden liggen met een profile van 3,3 mm. Voor winterbanden geld een minimum van ongeveer 4,3 mm (dacht ik). Kan ik hiervoor een bekeuring krijgen? aangezien een normale band maar een profile van 1,6 mm hoeft te zijn. Deze band zou ik volgens mij wel in de zomer zonder probleem moeten uitrijen.

 9. Boete vanuit Duitsland

  Gevraagd op 12 november 2019

  Ik heb een boete gekregen vanuit Duitsland. Zij hebben per post een boete gestuurd alleen die brief ben ik kwijtgeraakt. Dus vandaar mijn vraag wat nu?

 10. Overtreding

  Gevraagd op 14 oktober 2019

  Ik heb een overtreding begaan in Duitsland met een personen auto. Ik reed 110 km/h en dan moet ik afstand houden van 45,80 meter en ik had een afstand van 21,00 meter. Dat hebben ze daar gemeten. En deze afstand is te kort volgens de Duitse wet. Is dat zo en wat kan ik hiermee?