Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

143 expert vragen

 1. Gordels

  Gevraagd op 13 mei 2020

  Ik heb een oldtimer uit 1968. Er is geen gordelplicht en standaard is de auto niet voorzien van gordels op de achterbank. Door een erkend bedrijf zijn 3 heupgordels ingebouwd op de achterbank. Technisch was het niet mogelijk om 3 punt gordels in te bouwen. Mijn zoons van 2 en 3 jaar wil ik vervoeren op de achterbank. Welke eis stelt de wetgever? In de heupgordel of met aanvullende middelen?

 2. Welke tweedehandse MPVs zijn het beste?

  Gevraagd op 9 mei 2020

  We zoeken een betrouwbare MPV waarbij de kinderen alle drie naast elkaar kunnen zitten in autostoeltjes. Ons budget ligt rond de 4000-5000 euro. Wij rijden circa 15.000 kilometer per jaar. We willen een benzine auto. Een 5 of 7 persoons MPV is goed. Hopelijk kan je ons hiermee helpen.

 3. 3 kinderstoelen achterin

  Gevraagd op 5 maart 2020

  Welke auto’s zijn geschikt voor 3 kinderstoeltjes achterin.

 4. Autostoeltje

  Gevraagd op 3 maart 2020

  Wij hebben een nieuw autostoeltje voor onze zoon van 11 maanden. Nu hebben wij een stoeltje volgens de R44 richtlijnen en ik ben er inmiddels achter gekomen dat mijn zoontje officieel pas met 13 kilo in de gebruikelijke rijrichting vervoerd mag worden. Hij is nog geen 13 kilo en dus heeft mijn vriend het stoeltje geprobeerd achterstevoren te plaatsen. Echter door de veiligheidsriemen is het niet mogelijk om het stoeltje in normale en veilige houding achterstevoren te plaatsen in deze auto. Hoe kunnen wij dit oplossen.

 5. Amerikaanse kinderstoel in NL

  Gevraagd op 12 februari 2020

  Wij zijn nu in Amerika en hebben onze maxicosi niet meegenomen door de andere veiligheidsregels. Nu hebben wij een onwijs mooie kinderstoel gezien hier op de groei. Wij gaan een half jaar reizen, dus huren is geen optie. Maar, mag die stoel nu niet mee terug naar Nederland? Omdat die in Europa weer niet aan de normen voldoet? Ook niet als het een merk is dat ook in NL verkocht wordt?

 6. Babyalarm in auto in Italië?

  Gevraagd op 7 februari 2020

  Ik heb gehoord dat in Italië een babyalarm verplicht is bij het vervoeren van kleine kinderen in de auto. Is dat ook verplicht voor Nederlanders op vakantie.

 7. 3 autostoeltjes op de achterbank,1 met isofix en 2 met gordel

  Gevraagd op 5 februari 2020

  Ik heb een tweeling van bijna 6. Ze hebben in de auto een maxi-cosi rodifix stoeltje. Deze zit vast met een isofix systeem. Hierbij zitten ze verder vast met de driepunts gordel. In de zomervakantie wil ik graag samen met een vriendin en haar dochtertje op vakantie. Dit betekend 3 kinderen op de achterbank.

 8. Autostoel Canada en USA

  Gevraagd op 18 januari 2020

  Ik ga een camperreis maken in Canada en de USA en heb een aantal vragen over autostoeltjes.

 9. Heupgordel oldtimer autostoeltje

  Gevraagd op 12 december 2019

  Wij hebben sinds kort een Volkswagen Kever uit 1966. Mijn man kan achterin alleen heupgordels bevestigen, er zitten nu nog helemaal geen gordels in. Zijn er autostoeltjes die je vast mag zetten met een heupgordel? Onze kids zijn bijna 4 en 2 jaar en we willen ze graag veilig vervoeren. Ik heb de anwb autostoelen lijst bekeken maar ik kom nergens een autostoel tegen die je met een heupgordel kunt bevestigen overal lees ik de 3 punts gordel terug. Op forums hebben mensen het over spanbanden maar dat lijkt me ook niet echt veilig en dat zal een verzekeraar wellicht ook niet goedkeuren als er iets gebeurd. Hoe kunnen we dit veilig oplossen?

 10. Is een winterjas in de auto gevaarlijk?

  Gevraagd op 10 december 2019

  Mijn vriendin en ik hebben ruzie omdat zij stellig is overtuigd dat het gevaarlijk is voor onze zoon om een winterjas aan te hebben in zijn autostoeltje. Hier voor geeft zij de volgende linkjes als argumenten: