Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

31 expert vragen

 1. Advies bandenkeuze

  Gevraagd op 17 december 2019

  Momenteel hebben mijn banden de volgende profielhoogte: LV 6mm, (ooit vernieuwd) RV 2,2 mm, LA 3,7 mm, RA 2,5 mm. IK wil overgaan op all season banden. Gezien de huidige profielhoogte denk ik er over 2 nieuwe banden te kopen op de voorzijde of achterzijde en de beste huidige banden op de andere zijde. Wat vindt u hiervan en waar kan ik het beste de all season banden laten monteren?

 2. Vierseizoenen banden in Duitsland en Oostenrijk?

  Gevraagd op 17 december 2019

  Heeft rijden met vierseizoenen banden inde winter in Duitsland en Oosterijk consequenties bij een eventuele aanrijding met betrekking tot mijn verzekering ?

 3. All seasonbanden Duitsland

  Gevraagd op 6 december 2019

  Zijn allseasonbanden in de winter in Duitsland alleen toegestaan voor auto's met 4*4 aandrijving of voor alle auto's ?

 4. Met all season banden op wintersport?

  Gevraagd op 5 december 2019

  k heb voor komend seizoen een wintersportvakantie geboekt en wil hier graag met mijn auto naartoe. Onder mijn auto zitten banden (Landsail 165/60 R14 75H) met een m+s logo en het sneeuwvloksymbool. Is dit voldoende om mee naar Oostenrijk te gaan?

 5. All season banden in Oostenrijk en Duitsland, mag dat?

  Gevraagd op 2 december 2019

  Ik heb all-season banden met M+S en sneeuwvlok symbool. Ik wil graag weten of ik daarmee in Duitsland en Oostenrijk mag rijden als ik op wintersport ga.

 6. Winterbanden op doorreis

  Gevraagd op 26 november 2019

  Graag zou ik een vraag stellen over een artikel in de kampioen. Wij 66+ ers gaan met regelmaat naar ons huis in Spanje, in het artikel werd gesproken over winterbanden en hier ondervind ik een probleem mee. In de landen waar we doorheen rijden (Luxemburg) zijn winterbanden verplicht en ik zou ook graag met winterbanden rijden. Maar na Lyon (nog niet de helft van de rit) zijn winterbanden niet meer nodig en slijten deze dermate snel dat we ze er maar niet opleggen. is een allweather band een optie of slijten deze bij een gemiddelde dag temperatuur van 25 graden ook zeer snel. Misschien heeft u meer van dit soort vragen gehad.

 7. All seasonbanden

  Gevraagd op 20 november 2019

  Is er een minum profieldiepte om all seasonbanden nog als winterbanden te mogen gebruiken in Duitsland?

 8. Winterbanden of 4 seizoenen banden

  Gevraagd op 15 november 2019

  Mijn normale zomerbanden lopen op zijn eind. Ik overweeg nu om 4 seizoenen banden te laten monteren. Ik rijd ongeveer 12.000km per jaar. Zou dit een goede keus zijn?

 9. Autobanden kopen

  Gevraagd op 30 oktober 2019

  Zijn 4 seizoenenbanden tegenwoordig van goede kwaliteit en waar kan ik ze goed laten verwisselen welke zijn betrouwbare firma's?

 10. Autoband van 185 naar 205 breed

  Gevraagd op 30 oktober 2019

  Ik zou graag willen weten of het brandstof verbruik en slijtage enorm toeneemt bij bredere autobanden? Ik heb een Honda Insight met daaronder 185/55R16 maar ik wil graag all season banden maar deze zijn niet/slecht verkrijgbaar. Deze zijn echter wel wel in de volgende maat beschikbaar 205/50R16 beschikbaar. Ik hoop hier het antwoord te vinden wat mij doet beslissen om over te gaan stappen naar een bredere band of juist niet.