Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

140 expert vragen

 1. Winterbanden aanbeveling

  Gevraagd op 1 februari 2020

  Wij willen volgende jaar in februari met de camper naar Spanje om te overwinteren. Heb ik dan winterbanden nodig of zijn de huidige banden toereikend

 2. Bandenadvies voor kampeer busje?

  Gevraagd op 26 januari 2020

  Voor mijn kampeerbusje (renault trafic L1H1) heb ik nieuwe banden nodig volgens mijn verzekeraar. (achterbanden zijn bijna 10 jaar oud, voorbanden hebben niet veel profiel meer, maar komen nog wel door de APK). Nu heb ik zomerbanden, maar ik ga veel in het voor- en najaar op vakantie en kom dan in hoger gelegen gebieden wel licht winterse omstandigheden tegen. Ik overweeg om alle banden te vervangen door een 4-seizoenenband. Is dit verstandig?

 3. Overstappen op vierseizoenen banden

  Gevraagd op 26 januari 2020

  Ik heb nog twee goede zomerbanden voor mijn Renault Clio. Kan ik daarbij twee vierseizoenenbanden aanschaffen en dus tijdelijk rijden met 2 zomerbanden en 2 vierseizoenenbanden zonder schade aan mijn auto?

 4. Aquaplaning

  Gevraagd op 2 januari 2020

  Is een vier-wiel aangedreven auto gevoeliger voor aquaplaning dan een twee-wiel aangedreven auto ?

 5. Advies bandenkeuze

  Gevraagd op 17 december 2019

  Momenteel hebben mijn banden de volgende profielhoogte: LV 6mm, (ooit vernieuwd) RV 2,2 mm, LA 3,7 mm, RA 2,5 mm. IK wil overgaan op all season banden. Gezien de huidige profielhoogte denk ik er over 2 nieuwe banden te kopen op de voorzijde of achterzijde en de beste huidige banden op de andere zijde. Wat vindt u hiervan en waar kan ik het beste de all season banden laten monteren?

 6. Vierseizoenen banden in Duitsland en Oostenrijk?

  Gevraagd op 17 december 2019

  Heeft rijden met vierseizoenen banden inde winter in Duitsland en Oosterijk consequenties bij een eventuele aanrijding met betrekking tot mijn verzekering ?

 7. All seasonbanden Duitsland

  Gevraagd op 6 december 2019

  Zijn allseasonbanden in de winter in Duitsland alleen toegestaan voor auto's met 4*4 aandrijving of voor alle auto's ?

 8. Met all season banden op wintersport?

  Gevraagd op 5 december 2019

  k heb voor komend seizoen een wintersportvakantie geboekt en wil hier graag met mijn auto naartoe. Onder mijn auto zitten banden (Landsail 165/60 R14 75H) met een m+s logo en het sneeuwvloksymbool. Is dit voldoende om mee naar Oostenrijk te gaan?

 9. All season banden in Oostenrijk en Duitsland, mag dat?

  Gevraagd op 2 december 2019

  Ik heb all-season banden met M+S en sneeuwvlok symbool. Ik wil graag weten of ik daarmee in Duitsland en Oostenrijk mag rijden als ik op wintersport ga.

 10. Winterbanden op doorreis

  Gevraagd op 26 november 2019

  Graag zou ik een vraag stellen over een artikel in de kampioen. Wij 66+ ers gaan met regelmaat naar ons huis in Spanje, in het artikel werd gesproken over winterbanden en hier ondervind ik een probleem mee. In de landen waar we doorheen rijden (Luxemburg) zijn winterbanden verplicht en ik zou ook graag met winterbanden rijden. Maar na Lyon (nog niet de helft van de rit) zijn winterbanden niet meer nodig en slijten deze dermate snel dat we ze er maar niet opleggen. is een allweather band een optie of slijten deze bij een gemiddelde dag temperatuur van 25 graden ook zeer snel. Misschien heeft u meer van dit soort vragen gehad.