Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

45 expert vragen

 1. Hoeveel schadevergoeding en restitutie van jaargeld krijg je bij het opzeggen van de jaarplaatsovereenkomst t.g.v. herstructurering?

  Gevraagd op 25 november 2019

  Wij hebben als huurders van een jaarplaats een brief gehad waarin de eigenaar van de camping meedeelt dat hij onze overeenkomst opzegt tegen 31 december 2020 op grond van herstructurering, artikel 11 van de RECRON-voorwaarden voor vaste plaatsen. Wij moeten onze standplaats opgeruimd achterlaten. Kunt u mij aangeven wat de hoogte is van de schadevergoeding waar ik recht op heb en wat mijn jaarkosten worden?

 2. Is ANWB hulp door mijn lidmaatschap verzekerd als meerijder voor een niet lidmaat?

  Gevraagd op 1 augustus 2019

  Ik ben lid en rijd met mijn schoonzus mee op vakantie die geen lid is. Wanneer we pech krijgen kan ik dan mijn lidmaatschap gebruiken?

 3. Vignet aangevraagd

  Gevraagd op 28 juli 2019

  Ik heb vorige week vrijdag een vignet aan gevraagd. Maar nog steeds niet binnen. Wanneer kan ik die verwachten?

 4. Nieuwe anwb pas

  Gevraagd op 28 juli 2019

  Ik ben mijn anwb pas kwijt en zou graag een nieuwe pas willen. Wat moet ik nu doen?

 5. Ckv kaart

  Gevraagd op 26 mei 2019

  Zit nu in Zweden, blijkt dat ik CKE kaart moet activeren. Volgens de site hoeft dat niet heb alle gegevens opgegeven. Camping houder heeft een aantal zaken handmatig ingevoerd. Hoe nu verder? In afwachting van uw reactie en met vriendelijke groet. 

 6. Vergoeding bij annulering vlucht

  Gevraagd op 29 april 2019

  Ik heb met mijn vriendin een vliegtickets naar de Filippijnen geboekt, met China Southern Airlines. Wij hebben zelf deze vlucht moeten cancelen, vanwege plotselinge ziekenhuisopname en overlijden van mijn vader. Mijn vriendin heeft een annuleringsverzekering, dus zij wil graag haar kosten terug proberen te krijgen. We hebben geprobeerd de vlucht vooraf te cancelen, maar dit was niet mogelijk. Daarna heeft ze de vliegmaatschappij gevraagd een bewijs van niet instappen/afwezigheid te krijgen. Deze kan ze dan bij de verzekeringsmaatschappij indienen.

 7. Annulering camping

  Gevraagd op 9 april 2019

  Beste mensen door omstandig heden kunnen we geen gebruik maken van ons seizoen plek, ik heb dit 6 weken voor t sezoen aangegeven krijg nu 20 procent terug vd camping, echter in de recron voorwaarden staat dat als ik iemand anders aandraag om ons plek over te nemen dat ik alle annulerings kosten min de administratie kosten terug krijg, nu zegt de camping dat ze toch met n lege plek zitten ons plek is echter bezet en t hele veld is bezet. Hun zeggen dat t door schuiven van andere mensen niet geld maar dat staat niet in de recron voorwaarden ik kan maar slechts de hele camping volzetten toch? De dame bij de receptie heeft ook toegestemd met extra terug gave als ons plek bezet zou zijn. Hoop dat u duidelijk kan geven

 8. RECRON voorwaarden Vakantiehuis

  Gevraagd op 25 februari 2019

  Wij kunnen een vakantiehuisje kopen echter de plek waar deze staat word verhuurd, de RECRON voorwaarden zijn van toepassing. Ik vind dit nogal eng.... als er namelijk een project ontwikkelaar langs komt die een zak met geld biedt voor de grond zijn wij ons vakantiehuisje (welke niet demontabel is) kwijt. Of heb ik het niet bij het rechte eind?

 9. Annuleren vakantie

  Gevraagd op 20 februari 2019

  Wij gaan een camping boeken met caravan gedurende 3,5 week. Ingang 12 juni tot 6juli. Kosten ca € 500,00. Willen een annulerings verzekering voor het geval dat een van beiden wegens lichaamsproblemen.b.v. bijna niet meer kunnen lopen, niet kunnen gaan.b.v.1maand tevoren Hoe kunnen wij ons daar tegen verzekeren, zodat wij nog een redelijk bedrag van de verzekering terug krijgen?  Niet bij ziekenhuis opname, dood of familie omstandigheden. Kunnen jullie raadgeven? Bij wie welke verzekering afsluiten?

 10. Weekendje Gent

  Gevraagd op 27 januari 2019

  Als we met vieren dit weekend boeken,hebben we dan alle vier recht op de extra´s ondanks dat er maar twee lid zijn van de ANWB?