Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

323 expert vragen

 1. Schadevrije jaren

  Gevraagd op 29 oktober 2019

  Ik overweeg de tenaamstelling van mijn auto te wijzigen op de naam van mijn echtgenote. Welke gevolgen heeft dit voor het aantal schadevrije jaren? Enige jaren terug had zij zelf nog een auto en heeft zojuist haar rijbewijs verlengd gekregen.

 2. Opzeggingsbrief camping

  Gevraagd op 1 oktober 2019

  De nieuwe eigenaar van de camping schrijft in een brief stuurt een brief dat in het kader van herstructurering onze gesloten overeenkomst voor de huur van een vaste plaatst wordt beëindigd. De eerste 3 alinea's van de brief heb ik hieronder toegevoegd tussen de dubbel getrokken stippellijnen.

 3. Verhoging Winterkaperen

  Gevraagd op 30 september 2019

  Mag een camping het winter kamperen met +/-25% verhogen? Er worden in deze periode geen verbeteringen aangebracht.

 4. Teruggaaf gemaakte kosten

  Gevraagd op 30 september 2019

  Hoe krijg ik gemaakte kosten terug van taxibedrijf dat ons in strijd met de afspraak te laat kwam ophalen. Tegen een hogere prijs lukte het ons een taxibedrijf te vinden dat ons nog op tijd naar Schiphol kon brengen. De schade die wij leden bedroeg daardoor 110 euro. Het eerstgenoemde taxibedrijf is niet van zins dit bedrag uit te keren. Wat zou u ons aanraden te doen?

 5. Gezondheidsverklaring na hoofdoperatie

  Gevraagd op 23 september 2019

  "Toevallig" werd op MRI afwijking in hoofd gezien. Afwijking goedaardig en totaal verwijderd. Geen uitval voor of na operatie. Van neurochirurg mag ik alles weer, ook autorijden. Hij is niet verantwoordelijk. Aanvragen gezondheids-verklaring is niet verplicht, zijn er consequenties wanneer ik ongeluk/schade veroorzaak zonder gezondheidsverklaring? Verzekeringstechnisch?

 6. Vertraging boot

  Gevraagd op 19 september 2019

  Onze bootreis van patras naar ancona had 4 uur vertraging kunnen wij een bedrag terugkrijgen?

 7. Premieontwikkeling snorfiets

  Gevraagd op 13 september 2019

  Ik heb een bromfietsverzekering bij maatschappij X afgesloten in september 2018. In september 2019 automatisch verlengd. Premie bleek duurder van € 26,- naar € 29,- per maand. Maar bij zelf berekenen op site kwam ik uit op € 7,45 per maand.  Men wil niet vergoeden met terugwerkende kracht. Bovendien maakte men een fout bij aangaan nieuwe premie. Ik meld dat en dan corrigeert men op datum dat ik het meld en niet bij aan gaan. Is dat een gebruikelijke gang van zaken?

 8. Verlenging haven ligplaats

  Gevraagd op 11 september 2019

  Mijn vraag: Moeten wij nu toch betalen ondanks we mondeling aangegeven hebben dat het niet voor meerdere jaren betrof? Er is ons nooit verteld om dat meteen even schriftelijk te bevestigen van de opzegging.

 9. Autohuur afgewezen

  Gevraagd op 11 september 2019

  Wat kan ik hier aan doen? Vroegboeking betaald, vraag nu mijn geld terug... al 11 maanden bezig. Allerlei omzwervingen maar geen afwerkings reactie. 

 10. Tweedehands onderdeel geplaatst ipv revisie, mag dit?

  Gevraagd op 1 september 2019

  Onlangs en binnen het garantietermijn van autotrust kreeg ik problemen met de verdeelbak van mijn BMW F31. Autotrust heeft mijn auto voor diagnose naar een BMW specialist gebracht welke advies gaf voor revisie van de verdeelbak. Echter, zonder overleg en/of mij op de hoogte te brengen heeft het verkopende autobedrijf ipv revisie de tussenbak vervangen voor een tweedehands tussenbak. Mijn vraag is of dit zo maar had gemogen en wat ik hier aan kan doen, de auto rijdt nu namelijk anders en schakelt zelfs slechter dan hiervoor.