Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

130 expert vragen

 1. Teveel tol betaald in Frankrijk

  Gevraagd op 13 augustus 2019

  Op 1 augustus heb ik teveel tol betaald. Vermoeddelijk doordat er een vrachtwagen voor mij zat. De automaat pakte mijn kaartje niet waarop ik een vrouw via de intercom kreeg. Bij het doorgeven van het kaartnummer kon ik betalen. Ik heb het exacte bedrag betaald (zoals de heenweg) en bleek het poortje niet open te gaan. Ik moest nog weer 60,69 euro betalen.

 2. Pedemontana.com probleem

  Gevraagd op 8 augustus 2019

  Ik heb op pedemontana.com een account aangemaakt om mijn tol voor gebruik van de A9 (Milaan - Chiasso) te betalen. Na aanmaken en aanbetalen van 2 cent via credit card kan ik echter niet verder; de website geeft aan dat ik niet geregistreerd ben als gebruiker (als ik op 'pay toll' klik). Er is geen mogelijkheid een email te sturen om hulp te vragen en uit andere vragen begreep ik dat bellen vanwege het gebrekkige Engels in Italië erg moeizaam is. Is er een andere oplossing hiervoor? Ik zou mijn tol graag zsm willen betalen.

 3. tolbadge

  Gevraagd op 5 augustus 2019

  mijn tolbadge werkt niet . hoe kan ik dit nu oplossen? Ben al in Frankrijk  

 4. Tol bonnetje Portugal

  Gevraagd op 4 augustus 2019

  Ik heb een tol bonnetje gekregen in Portugal die ik moet betalen omdat ik op dat moment niet cash of met pin kon betalen. Nu word ik niet wijs uit het bonnetje en lukt het me niet om te betalen. Weten jullie een rekening nummer waar ik het rest bedrag naar kan overboeken?

 5. Tol Polen Slowakije

  Gevraagd op 3 augustus 2019

  Tol is mij onduidelijk vooral in Polen. Op ons kentekenbewijs staat toegestane max massa (F2) is 2380. O1 is 1800 kg. Massa rijklaar (G) is 1802. Onze caravan is 1500 kg. Welk tol vallen wij nu onder. Ik vind het heel vaag. Want tesamen komen wij boven de 3500 kg terwijl als ik het weer anders lees wij onder de 3500 kg zijn als bij F2. Graag uw mening

 6. Tolbadges

  Gevraagd op 1 augustus 2019

  Graag zou ik de badge wijzigen. Kenteken wijzigen van de tadge/badges. 

 7. Tolbadge afrekening

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Laatst naar Frankrijk geweest en tolbadge werkte prima. In september naar Italië  met de tolbadge. Begrijp ik het goed dat AREA de tol afrekening doet voor alle 4 de landen? Ik hoef voor Italië niets apart te regelen?

 8. Betalen tol met Maestro

  Gevraagd op 28 juli 2019

  In hoeverre kun je in Oostenrijk (Tauern autobahn en Karawanken), Kroatië, Italië en Frankrijk de tol betalen met een Maestro kaart? Hiervoor hebben wij nu nog een Visa maar wil deze eigenlijk opzeggen ivm de jaarlijkse kosten hiervan. 

 9. Tolbadge Italië

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Wij hebben vorig jaar een nieuwe tolbadge aangeschaft. Nu weten we niet meer of daar ook Italie bij zat. Hoe kan ik dat controleren?

 10. Tolbadge losmaken van houder

  Gevraagd op 20 juli 2019

  Ik heb een nieuw model tolbadge (Fr/Sp/It) met een gele houder. Hoe krijg ik de houder los zonder deze te beschadigen?