Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

54 expert vragen

 1. Tol pinpas

  Gevraagd op 2 augustus 2019

  Kan ik Karawanken en Tauern tol betalen met pinpas?

 2. Tol go-box Oostenrijk

  Gevraagd op 31 juli 2019

  Waar kan ik een go box ontvangen/ophalen en wat is de hoogte van de tol per gereden km gewicht hoger dan 3500kg?

 3. Beste vertrektijd vanuit Saalbach naar Nederland?

  Gevraagd op 23 juli 2019

  Wat is de beste vertrektijd om op een woensdag vanuit Saalbach naar Nederland (Limburg) terug te reizen?

 4. Kun je ook een vignet voor 1 dag halen voor Oostenrijk?

  Gevraagd op 23 juli 2019

  Kunnen we voor Oostenrijk een vignet voor 1 dag kopen?

 5. Tolvignet Oostenrijk

  Gevraagd op 22 juli 2019

  Wij rijden een klein stukje door Oostenrijk om in Tsjechie te komen (van Schönberg naar Guglwald). Moeten wij hiervoor een tolvignet voor Oostenrijk aanschaffen?

 6. Informatie over de vakantiebestemming

  Gevraagd op 21 juli 2019

  Wij gaan naar Oostenrijk Serfaus op vakantie, hebben jullie informatie over dingen daar in de buurt.

 7. Milieuzones in Oostenrijk?

  Gevraagd op 15 juli 2019

  U stuurde mij reeds vakantie-info voor reis naar Oostenrijk, Karintie, maar daar werd niet over milieu-zones in bijv. Villach/Klagenfurt en/of andere grote plaatsen gerept. Volstaat alleen het "tolvignet" en is dat dus ook een milieusticker, of gelden voor milieuzones speciale voorwaarden? Ik ga met een BMW diesel 2003 met Umweltklasse 4 sticker voor DLD.

 8. Pinkosten

  Gevraagd op 11 juli 2019

  Wij waren de afgelopen twee weken op vakantie in Oostenrijk. Daar pinden wij bij een bankautomaat van de Raiffeissenbank Muhlbach am Hochkonig. Toen we later ons bankoverzicht checkten, zagen we dat er €4.95!!! aan kosten waren berekend. Wij gingen er vanuit, dat we binnen Europa zonder kosten konden pinnen. We hebben dit ook niet eerder meegemaakt. Ook niet bij andere banken deze vakantie in Oostenrijk. We hebben nog een keer bij deze automaat gepind om te kijken of deze kosten vermeld werden, dat was wel het geval, dus hebben we de transactie afgebroken, om niet weer het schip in te gaan. Maar we vinden €4.95 buiten alle proporties. Mag dit zomaar? Er wordt ook geen Nederlandse taal gebruikt bij deze bank. Terwijl we in een buitenlandse taal toch niet alles meekrijgen. Bij navraag blijken de kosten alleen voor buitenlanders te gelden. Wij vinden dit niet kunnen binnen Europa.

 9. Milieu sticker in Oostenrijk ? Hongarije?

  Gevraagd op 4 juli 2019

  Ik vertrek naar Oostenrijk heb ik daar milieusticker nodig ? en zo ja welke? Heb ik in Hongarije die ook nodig ? Kan ik ook vignet voor Hongarije bestellen bij u ? Oostenrijk heb ik al besteld

 10. Scootmobiel huren in Oostenrijk

  Gevraagd op 3 juli 2019

  Ik ga binnenkort op vakantie naar Oostenrijk en vroeg mij af of ik daar ter plaatse een scootmobiel kan huren voor mijn grootouders. Gelieve willen wij terecht kunnen bij een verhuurder nabij gelegen Sankt Johan im Pongau.