Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

55 expert vragen

 1. Powr Extreme accu voor caravan 1700 kg

  Gevraagd op 14 februari 2020

  Wij hebben een Fendt Bianco 515 SG, maximum gewicht 1700 kg. Wij overwegen de loodaccu te vervangen door een Lithium Ion Powr Extreme accu. Moeten wij dan een x20 of een x30 kopen om de mover en de vaste schotelantenne op het dak zonder problemen te kunnen bedienen.

 2. Reich Mover Pro 1.8 en MPP accu onderweg opladen

  Gevraagd op 17 januari 2020

  We hebben een Hobby 420TM van 1993. We hebben hem destijds nieuw aangeschaft, is technisch helemaal in orde en bevalt ons nog altijd heel erg goed. Daarom hebben we (ondanks de leeftijd van de caravan) besloten om daar toch de genoemde mover onder te laten plaatsen met de Reich MPP accu. Dit is inmiddels gebeurt door de dealer. De monteur gaf echter aan dat onderweg opladen van de accu niet mogelijk is vanwege de 7 aderige kabel in de Hobby. Als leek denk je in eerste instantie; oké dat zal wel zo zijn. Maar nu achteraf vraag ik me toch af waarom het dan toch niet mogelijk is. Ik heb immers wel onderweg stroom van de auto voor koelkast, waterpompjes en een paar binnen lichtjes.

 3. Truma C 4002 valt steeds op storing

  Gevraagd op 18 november 2019

  Mijn Truma 4002 verwarming in de camper ( bouwjaar 2008 ) valt steeds op storing. Aanvankelijk lijkt hij op te starten. De ventilator gaat draaien nadat een duidelijke klik hoorbaar is. Ongeveer 15 seconden later valt de kachel of boiler, afhankelijk in welke stand het apparaat wordt geschakeld, op storing en brandt het rode lampje. Het apparaat heeft een tijd lang na herhaaldelijk weer opnieuw opstarten wel gewerkt, maar nu blijft hij steeds storing aangeven. Wat of welk onderdeel veroorzaakt dit probleem?

 4. Omvormer 12V naar 230V

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Ik heb een bootje met 2 12 V accu's, één voor de motor en een voor alle andere stroomvoorzieningen. Ik kreeg een omvormer cadeau, met continue output 150W, piek output 300W. 1. Wat voor apparaten zijn geschikt voor deze 230 V output en waar koop ik die? 2. Hoe lang kan ik gebruik maken van de omvormer voordat de boot accu leeggetrokken is?

 5. Opladen caravan accu

  Gevraagd op 21 juli 2019

  Wordt de accu voor de mover alleen via de 230 paal opgeladen of ook door het rijden achter de auto?

 6. Accu mover caravan niet meer op te laden

  Gevraagd op 21 juli 2019

  Wij hebben anderhalve maand geleden een tweedehands Dethleffs caravan uit 2007 bij De Klerk in Hillegom gekocht. Bij aflevering bleek de accu van de mover leeg te zijn en de verkoper en hoofd onderhoud vertelde ons dat de accu opgeladen moest worden. Thuis hebben wij de caravan opgeladen en wij zijn nu op vakantie en de accu blijkt niet te werken. Wij hebben een BOVAG garantie van 6 maanden en een onderhouds/afleveringsbeurt van Eur. 495,- betaald. Is de caravanleverancier verplicht om een nieuwe accu te leveren.

 7. Accu

  Gevraagd op 17 maart 2019

  Waar koop je de Liao Mover accu, en wat kost deze accu?

 8. Beide accu's in kamper moeten vervangen worden: advies bij handige oplossing

  Gevraagd op 14 maart 2019

  We hebben pech met onze kampeerbus: zowel de oude gel-accu achterin als de autoaccu voorin zijn op. We gaan beide vervangen, maar hebben nog niet zoveel verstand van accu's (we hebben de kampeerbus onlangs aangeschaft en dit is onze eerste!).

 9. Reich of Enduro lichtgewicht accu kopen

  Gevraagd op 14 maart 2019

  Voor mijn Sprite caravan wil ik een Reich of Enduro lichtgewicht accu kopen. Het probleem is dat de Sprite een ingebouwde acculader heeft en ik deze dus ook moet gebruiken voor bovengenoemde accu's. Wanneer ik toch de bijbehorende lader zou gebruiken dan kan de verlichting van de caravan niet gebruikt worden. De vraag is dus: kan ik de boordlader gebruiken of geeft dit problemen. Graag advies.

 10. Accu boormachine

  Gevraagd op 22 februari 2019

  Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat het uitdraaien van uitdraaisteunen van de caravan moeilijkheden geeft. Nu wil ik een accuboor aanschaffen om bovenstaande uitdraaisteunen uit te draaien. Ik heb op internet gekeken maar daar is zoveel aanbod dat ik er geen wijs uit kan worden.