Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

4 expert vragen

 1. Kentekenplaat fietsendrager

  Gevraagd op 17 oktober 2019

  Op mijn Buscamper zit aan de achterzijde een wegklapbare fietsendrager gemonteerd; die een geheel vormt met de camper en daarvan een geïntegreerd onderdeel daarvan is. Daarom wil ik mijn gele kentekenplaat monteren op de fietsendrager. Het betreffende nummerbord is altijd zichtbaar zonder belemmeringen. Zowel op- als uitgeklapt. Is dit toegestaan?

 2. Witte kentekenplaat

  Gevraagd op 16 juni 2019

  Ik ben mijn witte kentekenplaat kwijt. Waarschijnlijk gestolen. Moet ik dat melden? En waar kan ik een nieuwe laten maken?

 3. Conformiteitsverklaring

  Gevraagd op 16 april 2019

  Ik heb een kampeerauto en die wil ik op Frans kenteken zetten.  Het is een Renault Master uit 2005 die in 2010 is omgebouwd tot kampeerauto. Staat nu nog op NL kenteken. Check bij RDW-app levert op dat de auto inderdaad een kampeerwagen is. Maar typegoedkeuringsnummer  is niet geregistreerd staat op de app, en evenmin type, variant, uitvoering.

 4. Nederlands registratiebewijs

  Gevraagd op 18 maart 2019

  In 1997 werd mijn Caravan met Nederlands registratiebewijs op een vaste plaats in Griekenland op eigen grond geplaatst. Toen in 2003 het kenteken voor caravans werd ingevoerd, heb ik dat niet gedaan omdat de caravan niet op de weg kwam. Nu wil een Griek mijn caravan kopen. Kan hij het Nederlandse registratiebewijs inwisselen voor een Grieks kenteken?