Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

998 expert vragen

 1. Eco sticker Frankrijk

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Heb op 9 augustus een eco sticker bij Air Quality Certificate voor Frankrijk besteld en betaald, maar deze is nog steeds niet ontvangen. Bij navraag krijg ik steeds dat het in behandeling is. Was gezegd dat het 1 week zou duren. Weet u iets van een vertraging?

 2. Boete i.v.m. te laat betalen tol Zweden

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Ik heb een tolheffing ontvangen uit Zweden en betaald, maar te laat omdat ik niet voor de vervaldatum thuis was. Nu moet ik bijkomende kosten betalen. Dat vind ik niet juist. Bovendien is de verhouding tussen de tol en de bijkomende kosten erg scheef: E 0,85 Tol - E 46,96 bijkomende kosten.

 3. Verkochte boot niet opgehaald

  Gevraagd op 20 augustus 2019

  Ik heb in mei 2019 mijn boot verkocht. Ik heb het geld ontvangen. De boot mocht nog even op mijn oude ligplaats blijven liggen. De koper heeft hem nog niet opgehaald en blijkt niet per email of telefoon bereikbaar. Wat kan ik doen en wat mag ik doen?

 4. Occasion gekocht dwaling/misleiding

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Ik heb een auto gekocht van 4 jaar oud. Als koper heb ik me gehouden aan mijn onderzoeksplicht door de auto te laten checken. Auto stond als nieuw in de showroom. Auto zou favoriet zijn en mensen zouden in de rij staan

 5. Rijbewijs ongeldig

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  In rijbewijs register staat dat ik rijvaardig ben voor am, b en be. Gezien boven 75 plus moest ik naar oogarts, als die uitslag goed wordt bevonden kan ik dan weer een rijbewijs krijgen?

 6. Bezig met schade bij de tegenpartij verhalen maar ondertussen een aanrijding auto total loss

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Bijna 2 maanden geleden reed iemand terwijl mijn auto geparkeerd stond ertegenaan, het ging via zijn verzekering omdat hij all risk en schuld had. de verzekering nam maar geen contact op en bleek het achteraf na meerdere keren navragen niet in behandeling te hebben genomen.

 7. Teveel betaalde verkeersboete in Frankrijk middels bankoverschrijving

  Gevraagd op 19 augustus 2019

  Ik heb een verkeersboete gekregen in Frankrijk. Per ongeluk heb ik een te hoog bedrag overgeschreven. Krijg ik het teveel betaalde automatisch terug? Ik heb het zelf al geprobeerd via de website van Antai te achterhalen. Geen antwoord gevonden.

 8. Afneembare trekhaak

  Gevraagd op 18 augustus 2019

  Kan er op een mitsubishi space star van 2016 een afneembare trekhaak geplaatst worden, voor een fietsendrager voor 2 e-bikes?

 9. Wanneer mag ik overal met een elektrische step rijden?

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Ik wil een elektrische step kopen in de winkel zeggen ze als je hem hebt verzekerd  kan je er in de stad mee rijden  en heb ik geen plaatje nodig   Kan ik hier de goede informatie voor krijgen voor dat ik een step koop van 1500€.

 10. Gevolgschade gedekt door Bovag?

  Gevraagd op 17 augustus 2019

  Op vakantie hebben wij onze net bij abd Nissan voor 25000 eur gebruikt gekochte Nissan x Trail die door bovag is verzekerd op de oprit van het door ons gehuurde huis gezet. Even later kijken we uit het raam en blijkt dat de auto van de helling is gerold waarbij hij gestopt werd door een muurtje. De achterbumper is kapot en de parkeersensoren en er is een scheur in de plasticschaal aan de binnenkant van de achterklep. Het blijkt dat het mechanisme waardoor de handrem wordt geactiveerd zodra de auto wordt uitgezet door de start/stop knop ineens niet meer functioneert.